Τελευταία Νέα

Thursday, 11/23/17, 04:03Ο Θάνος Δημόπουλος νέος πρύτανης στο ΕΚΠΑ

Δημοσιεύτηκε:

10:48 πμ Φεβρουάριος 13th, 2015

ekpa

Πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών εξελέγη χθες από τον α΄ κιόλας γύρο, ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, Θάνος Δημόπουλος. Στις χθεσινές εκλογές ο κ. Δημόπουλος έλαβε 844 ψήφους (57%), ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε η κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής, Ελένη Καραμαλέγκου με 319 ψήφους και στην τρίτη θέση ο καθηγητής του Τμήματος Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Γιάννης Ιωαννίδης με 270 ψήφους.

Ο κ. Δημόπουλος έχει θέσει ως προτεραιότητα, μεταξύ άλλων, τη διεκδίκηση νέων διορισμών πανεπιστημιακών, την επιστροφή των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ή έχει καταργηθεί ο κλάδος τους (π.χ. φύλακες), την επίλυση του θέματος των συμβασιούχων και την άμεση διεκδίκηση συμπλήρωσης των τακτικών πιστώσεων για το τρέχον έτος, ώστε να καλυφθούν οι ανελαστικές ανάγκες σε θέρμανση, φύλαξη, καθαριότητα κ.ά. Επίσης, ο κ. Δημόπουλος προτάσσει τη δημιουργία επιτροπών, ώστε κάθε σχολή να διεκδικήσει αναπτυξιακά προγράμματα από ελληνικούς και διεθνείς φορείς, και την περαιτέρω αξιοποίηση των κληροδοτημάτων και της περιουσίας του ΕΚΠΑ.

Το θέμα της αύξησης της χρηματοδότησής θα τεθεί και στην αυριανή έκτακτη Σύνοδο Πρυτάνεων, στην οποία αναμένεται να παραβρεθεί ο νέος υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, που θα ζητήσει τις απόψεις των πρυτάνεων για τις μετεγγραφές και τους «αιώνιους» φοιτητές. Ο κ. Μπαλτάς εκτιμά ότι για να αντιμετωπισθεί ο φόρτος εργασίας από την επανεγγραφή των «αιωνίων» θα πρέπει να επιστρέψουν οι υπό διαθεσιμότητα διοικητικοί. Επίσης, θα συζητηθούν τυχόν αλλαγές στον νόμο-πλαίσιο 2009, πλην της κατάργησης των Σ.Ι. που ήδη έχει εξαγγελθεί.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Οριστικοί πίνακες Αξιολόγησης για την πρόσληψη Ωρομίσθιου Εκπαιδευτικού Προσωπικού,για τις ΕΠΑΣ Μαθητείας Κιλκίς, Ιωαννίνων & Σπάρτης του Ο.Α.Ε.Δ., σχ. έτος 2017-18

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Αγγελίες εργασίας για εκπαιδευτικούς στον ιδιωτικό τομέα 22/11

Στους πιο κάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε αγγελίες εργασίας για εκπαιδευτικούς στον ...

Μοιράσου!