Home / Featured / Σχολεία αριστείας…. το ακούσαμε και αυτό

Σχολεία αριστείας…. το ακούσαμε και αυτό

Δημοσιεύτηκε: 3:35 μμ Φεβρουάριος 23rd, 2015  


xarismatika

Δεν κατανοώ γιατί τόσος ντόρος για τα «σχολεία αριστείας» ( από πότε τα πρότυπα έγιναν σχολεία αριστείας;), όταν το «κανονικό» δημόσιο σχολείο αντιμετωπίζεται τόσο απαξιωτικά, από την κοινωνία, την ίδια την πολιτεία, δυστυχώς πολλές φορές και από τους λειτουργούς του; Όταν το δημόσιο σχολείο, υποστελεχώνεται, «κρυώνει», πνίγεται σε ένα απόλυτο γραφειοκρατικό μπάχαλο, του επιβάλλονται προσωπικές επιλογές των εκάστοτε υπουργών, γίνεται εξετασιοκεντρικό ( δες Λύκειο ), λειτουργεί παράλληλα με τα φροντιστήρια κάθε είδους; κλπ. , δεν αξιολογείται τίποτα, σε κανένα επίπεδο, ούτε καν τα εφαρμοζόμενα αναλυτικά του προγράμματα; 

Το ζητούμενο είναι η κανονική εκπαίδευση, αυτή των πολλών, των συνοικιών, των γειτονιών, των χωριών. Όλοι γνωρίζουν ότι οι άριστοι, υπάρχουν παντού, σε κάθε γωνιά της κάθε χώρας, όχι μόνο γύρω από κάποια «πρότυπα σχολεία». Όλοι επιπλέον γνωρίζουν, ότι άριστοι δεν είναι μόνο αυτοί που διακρίνονται στα μαθηματικά και τη γλώσσα, αλλά και στη μουσική, τις τέχνες γενικότερα, τον αθλητισμό, τις Νέες Τεχνολογίες κλπ κλπ ( Θεωρίες πολλαπλής Νόησις ). Μια σωστή πολιτεία, ενισχύει όλους τους μαθητές της, πολίτες της, ώστε να αναδείξουν τα καλύτερα στοιχεία τους, προς όφελος του ίδιου του ατόμου και της ίδια της πολιτείας. 
Ας δούμε λοιπόν τη σημερινή πραγματικότητα:

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΗΓΗ

https://vasilis.pblogs.gr/


 

Ένα σχόλιο

  1. Είσαι εκτός τόπου και χρόνου, εκτός από εντελώς άσχετος και μη ενημερωμένος!!! Ψάξε στις σελίδες των σχολείων να δεις τι κάνουν, ψάξε συναδέλφους σου σε διάφορα σχολεία που παρακολουθούν τις επιμορφώσεις που διοργανώνουν και δες οποιονδήποτε επίσημο διαγωνισμό να δεις ότι σχεδόν μόνο αυτά τα σχολεία υπάρχουν μαζί με τα ιδιωτικά… Άντε διάβασε και κάτι πριν γράψεις οποιαδήποτε μπούρδα σου κατέβει!!!! ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΛΕΟΣ πια.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...