Home / HEADER-NEWS / Σχετικά με την αναπλήρωση εκπαιδευτικού σε περίπτωση απουσίας του

Σχετικά με την αναπλήρωση εκπαιδευτικού σε περίπτωση απουσίας του

Δημοσιεύτηκε: 6:55 μμ Φεβρουάριος 18th, 2015  


ekpaideytikos

Εγγραφο του ΥΠΟΠΑΙΘ σχετικά με αναπλήρωση εκπαιδευτικού σε περίπτωση απουσίας του

Την προηγούμενη περίοδο (πριν τις εκλογές), το Υπουργείο Παιδείας, μέσω των περιφερειακών Διευθυντών και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης προσπαθούσαν να κάνουν φύλο και φτερό τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Άλλοτε με προφορικές εντολές, άλλοτε κουνώντας το κακόφημο Καθηκοντολόγιο, προσπαθούσαν και πίεζαν για αναπληρώσεις σε περίπτωση απουσιών εκπαιδευτικών. Σε πολλές περιοχές μάλιστα πίεζαν τους εκπαιδευτικούς να καλύπτουν τα κενά, με υπέρβαση του διδακτικού τους ωραρίου, όταν για κάποιο λόγο απουσίαζε κάποιος εκπαιδευτικός.

Τα εκπαιδευτικά σωματεία έδωσαν μεγάλη μάχη για να αντιμετωπίσουν αυτή την εκτροπή που έπαιρνε μάλιστα επικίνδυνες διαστάσεις και δημιουργούσε μια νέα πραγματικότητα σε ένα κλάδο που είναι φορτωμένος, εκτός από το διδακτικό του έργο (που συνοδεύεται από αρκετή δουλειά εκτός σχολείου), με διπλασιασμό και τριπλασιασμό της γραφειοκρατικής δουλειάς (αλλά και με καθήκοντα γραμματέα, φύλακα, ψυχολόγου κ.α). Μάλιστα, ιδιαίτερα το κακόφημο Καθηκοντολόγιο, είχε δεχθεί τόσες καταγγελίες από τη μεριά των εκπαιδευτικών που για αρκετά χρόνια (αν εξαιρέσουμε τα 2 τελευταία) ήταν παροπλισμένο.

Πρόσφατα, ένα Εγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, με υπογραφή της Προισταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Προσωπικού Α/βάθμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, επιμένει όχι μόνο στα δεσμά του Καθηκοντολογίου αλλά και σε εκείνο ακριβώς το σημείο που είχε γίνει αντικείμενο διαμάχης την προηγούμενη περίοδο.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά το έγγραφο.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...