Τελευταία Νέα

Τρίτη, 02/06/2020, 12:06


Home / HEADER-NEWS / Στο κέντρο του ενδιαφέροντος η Ειδική Αγωγή

Στο κέντρο του ενδιαφέροντος η Ειδική Αγωγή

Δημοσιεύτηκε: 11:04 πμ Φεβρουάριος 11th, 2015  


eidag

«Θα μεριμνήσουμε για την πλήρη αναβάθμιση και υποστήριξη των θεσμοθετημένων διαγνωστικών φορέων ΕΔΕΑΥ και ΚΕΔΔΥ και αυτό αποτελεί προτεραιότητά μας«, ανέφερε μεταξύ άλλων στις Προγραμματικές του Δηλώσεις στη Βουλή ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης.

«Θα προχωρήσουμε από φέτος στην εφαρμογή του ενιαίου πίνακα πρόσληψης αναπληρωτών ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού, καθώς και στην αποκατάσταση των εκπαιδευτικών που υπηρετούσαν στις δομές της ειδικής εκπαίδευσης και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με την κατάργηση των κλάδων τους«, συνέχισε στις αναφορές του για την Ειδική Αγωγή ο νέος Υπουργός.

«Το νομοσχέδιο για την ειδική εκπαίδευση θα συνταχθεί από μηδενική βάση με συνεξέταση των προτάσεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων και η παράλληλη στήριξη θα χορηγείται στο μαθητή με αναπηρία ανεξάρτητα από την ύπαρξη τμήματος ένταξης στο σχολείο.
Στην υπόθεση της εκπαίδευσης των παιδιών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες θέλουμε να έχουμε τους γονείς συμμάχους και συμμέτοχους», ακούστηκε στην αίθουσα της Βουλής από τον Τάσο Κουράκη.

Και η σημαντικότερη των αναφορών: «Η διακηρυγμένη αρχή «ένα σχολείο για όλους», αναφέρεται στο σχολείο της γειτονιάς, στο οποίο εγγράφονται όλα τα παιδιά με ή χωρίς αναπηρία και το οποίο υποστηρίζεται, στελεχώνεται, εξοπλίζεται και διαμορφώνεται, έτσι ώστε να υλοποιείται με συνέπεια ο στόχος της ένταξης και συμπερίληψης«.

Πραγματικά πρώτη φορά Υπουργός Παιδείας κάνει τόσες αναφορές για την Ειδική Αγωγή εντός του Κοινοβουλίου και μάλιστα σε Προγραμματικές Δηλώσεις.

Δεν είχαμε συνηθίσει έτσι…

Θα κακομάθουμε…

Βασίλης Βούγιας

10/2/2015

https://seepea-stella.blogspot.gr/

………………………………………………..

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΗΝ, ΑΠΟ ΤΟ 2011, ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π/Ε/Β.Π 

Για μια ακόμη χρονιά χιλιάδες υποψήφιοι Αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π) αναμένουν έμπλεοι αγωνίας, άγχους και ανασφάλειας την ανάρτηση των Αξιολογικών Πινάκων από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε) της χώρας, στις οποίες έχουν καταθέσει την Αίτηση πρόσληψής τους για τις δομές Ειδικής Αγωγής(Σ.Μ.Ε.Α.Ε/ΚΕ.Δ.Δ.Υ/Ε.Δ.Ε.Α.Υ).

Μια αίτηση σε μια Π.Δ.Ε. Αυτό προβλέπει η Εγκύκλιος Πρόσληψης Αναπληρωτών Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π και από κει και πέρα οισυνάδελφοι προσεύχονται για την εύρυθμη λειτουργία της Π.Δ.Ε στην οποία κατέθεσαν την αίτηση. Προσεύχονται για την απόσπαση επαρκούς προσωπικού στις Π.Δ.Ε. Προσεύχονται για την ύπαρξη ικανών και αποτελεσματικών υπαλλήλων στη «δική τους»  Π.Δ.Ε. Προσεύχονται, εκτός των παραπάνω, να είναι «τυχεροί» και η Π.Δ.Ε τους να βγάλει τους Πίνακες γρήγορα ώστε να μπορέσουν να προσληφθούν στην ώρα τους και να μην χάσουν τα μόρια της προϋπηρεσίας που τους αναλογούν.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Οι αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο στην εκπαίδευση

13 Π.Δ.Ε, 13 Συμβούλια(Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π), 13(πιθανά) ερμηνείες των αρκετών ασαφών διατάξεων της Εγκυκλίου πρόσληψης. Μοριοδοτείται ο Ο.Α.Ε.Δ; Το Υπουργείο απαντά προφορικά ΝΑΙ, οι Π.Δ.Ε τι θα κάνουν; Κάποιες θα τη μοριοδοτούν και κάποιες όχι; Πως θα ερμηνεύσει κάθε Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π τη συνάφεια των μεταπτυχιακών; Και άλλες πολλές απορίες.

Δεν χρειάζεται όμως περαιτέρω ανάλυση το θέμα.

Το υπάρχον σύστημα εδώ και χρόνια λειτουργεί στρεβλά και αποδεδειγμένα ανεπαρκώς και πρέπει να αλλάξει αμέσως.

Πρέπει επιτέλους να εφαρμοσθεί Ενιαίος Πίνακας και για το Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π στο Υπουργείο Παιδείας. Πρέπει επιτέλους η Εγκύκλιος πρόσληψης Αναπληρωτών Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π να εφαρμόζεται ενιαία για ΟΛΟΥΣ τους υποψήφιους Αναπληρωτές.Ισοτιμία στη δίκαιη εφαρμογή, αλλά ισοτιμία και στην πιθανά άδικη και λανθασμένη εφαρμογή της.

Για ΟΛΟΥΣ και ΟΛΕΣ.

Και φυσικά η δυνατότητα να αιτηθεί καθείς εργασία οπουδήποτε επιθυμεί και όχι περιοριστικά σε μια Περιφέρεια.

Η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α),στην οποία είχα την τιμή τότε να είμαι Πρόεδρος του Δ.Σ,  στις 29 Μαρτίου 2011, κατέθεσε Υπόμνημα με αρ. πρωτ.59/29-03-2011 στο Υπουργείο Παιδείας με θέμα: «Αναγκαίες αλλαγές στην εγκύκλιο των Αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π)»

Το εν λόγω Υπόμνημα στο τέλος του, περιείχε και μια πρόταση που αφορούσε στη σύσταση Ενιαίου Πίνακα Αναπληρωτών και για το Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π.

Το Υπουργείο επικαλέσθηκε την μη ύπαρξη επαρκούς προσωπικού στη Δνση Ειδικής Αγωγής, το οποίο και θα μπορούσε να υποστηρίξει επαρκώς το περιεχόμενο της πρότασής μας και πρότεινε να την «ξαναδεί» στο προσεχές μέλλον.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Οι ημερομηνίες εξετάσεων στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία

Ε το «προσεχές μέλλον» αγαπητοί συνάδελφοι ήρθε και από τη στιγμή που με το νέο Οργανόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, ουσιαστικά η αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης έχει να κάνει με το Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π –https://seepea-stella.blogspot.gr/2014/08/blog-post_775.html ο δρόμος είναι ανοικτός για την υλοποίηση της απλής, απλούστατης στην εφαρμογή, πρότασής μας.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ, ΤΟΥ 2011, ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π

Όσον αφορά στην αναγκαιότητα σύστασης Ενιαίου Πίνακα Αναπληρωτών η πρότασή μας είναι η εξής:

ΕΝΙΑΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ

Η προκήρυξη που βγήκε φέτος για τους αναπληρωτές στα αθλητικά σχολεία ΤΑΔ-ΕΤΑΔ και η απόφαση κριτηρίων μοριοδότησης, είναι πανομοιότυπη με την αντίστοιχη των αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ.
  Ο ενιαίος πίνακας συντάσσεται, μετά τη μοριοδότηση, πανελλαδικά, κατά ειδικότητα (αντίστοιχα για το ΕΕΠ και ΕΒΠ θα μπορούσε να γίνει το ίδιο) και με τελευταία στήλη περιοχή στην οποία έχει τα μόρια του εν ενεργεία προπονητή(αντίστοιχα της εντοπιότητας στο ΕΕΠ και ΕΒΠ). Το link είναι https://e-aitisi.sch.gr (πίνακες αναπληρωτών 2010 για τα ΤΑΔ ΕΤΑΔ.)
   Βάσει αυτού του ήδη υπάρχοντος λειτουργικού συστήματος είναι πολύ εύκολο να γίνει αντικατάσταση μόνο των επικεφαλίδων (επιστημονικό αντικείμενο, υπόλοιπα κριτήρια μοριοδότησης) από ένα πρωτοετή φοιτητή πληροφορικής.
   Να  τονίσουμε ακόμα ότι σε όλα τα γραφεία Δ/θμιας εκπαίδευσης, εδώ και 2 χρόνια, υπάρχει προεγκατεστημένο το λογισμικό υποβολής της αίτησης των καθηγητών ΠΕ11. Η διαδικασία γίνεται online και μπορεί να καταθέσει αίτηση, ο υποψήφιος, σε οποιοδήποτε γραφείο ανά την Ελλάδα και αυτή πάει ηλεκτρονικά στο Υπουργείο, στο αντίστοιχο τμήμα,που συντάσσει και τους Πίνακες.
   Είναι πολύ απλό να γίνει  και ενισχύει και την πρόθεση να μπορεί να κάνει κάποιος υποψήφιος αίτηση, έχοντας ως επιλογή όλες τις περιφέρειες (όσες έχουν δικαίωμα και οι ΠΕ11), αφού οι πίνακες βγαίνουν αυτόματα την επόμενη μέρα της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Βασίλης Βούγιας

14/9/2014


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

5800 προσλήψεις αναπληρωτών και ειδικού προσωπικού από το ΠΔΕ για το 2020-21

Διάταξη για την αξιοποίηση για μια ακόμη χρονιά του ΠΔΕ για προσλήψεις ...