Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO), για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνο).
250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο πάσχουν από διάφορες μορφές καρκίνου, το 80% των οποίων στις χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος.
Στη χώρα μας, περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία. Το 70% από αυτά θεραπεύεται, λόγω της επάρκειας φαρμάκων και καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού.
Αντίθετα, στις χώρες του τρίτου κόσμου τα ποσοστά θνησιμότητας είναι πολύ υψηλά.
ΠΗΓΗ: sansimera.gr
Η Παγκόσμια Ημέρα του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας «International Childhood Cancer Day» γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Παιδιά που έχουν καρκίνο(ICCCPO), για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες.
Η Παγκόσμια Ημέρα του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας έχει στόχο την προσπάθεια υποστήριξης των παιδιών με καρκίνο και η προσπάθεια αυτή δεν είναι κυρίως υλική αλλά ψυχολογική που είναι πιο σημαντική. Αφορά την αποδοχή της νόσου, την αποδοχή του παιδιού που έχει καρκίνο, την ψυχολογική του υποστήριξη με την έννοια «Δεν είσαι μόνος σου, είμαστε εμείς κοντά σου. Καταλαβαίνουμε το δύσκολο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις και που μπορεί να βάλει τη ζωή σου σε κίνδυνο. Καταλαβαίνουμε ότι αντιμετωπίζεις ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα σε μια τόσο μικρή ηλικία. Καταλαβαίνουμε ότι θα ήθελες να είσαι στο σπίτι σου, στο δωμάτιό σου, με τα αδέλφια σου και τους φίλους σου, αλλά είσαι στο Νοσοκομείο. Καταλαβαίνουμε ότι θα ήθελες να είσαι στο Σχολείο με τη Δασκάλα σου και τους συμμαθητές σου αλλά είσαι στο Δωμάτιο του Νοσοκομείου χωρίς αυτούς. Καταλαβαίνουμε ότι θα ήθελες να παίζεις σε ένα πάρκο αλλά δεν μπορείς. Καταλαβαίνουμε τις αγωνίες σου και είμαστε κοντά σου. Να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνος σου, κάποιοι σε νοιάζονται και θέλουν να σε βοηθήσουν να σηκώσεις πιο εύκολα το βαρύ φορτίο της αρρώστιας».
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ
https://pappanna.wordpress.com/