
Με αλλαγή του νόμου ή υπουργική απόφαση
Δεν είναι το μοναδικό μέτρο το οποίο θα βοηθήσει τους μαθητές να «ανασάνουν» τους μαθητές καθώς πλέον θα απαιτείται γενικός μέσος όρος 9,5 για την προαγωγή των μαθητών ενώ δεν θα υπολογίζονται οι βαθμοί των τριών τάξεων για την εισαγωγή των μαθητών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Ο κ. Κουράκης δήλωσε επίσης ότι βασική αρχή είναι λιγότερες εξετάσεις ενώ έκανε λόγο και για αλλαγή της φιλοσοφίας του Λυκείου ώστε να έχει αυτόνομο ρόλο και να μην αποτελεί προθάλαμο και προετοιμασία του πανεπιστημίου.
«Δεν εγκαταλείπουμε το στόχο, μετά από μερικά χρόνια, της ελεύθερης πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με προϋποθέσεις, διαδικασίες και αύξηση της χρηματοδότησης» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας.
Σε μια συνέντευξη στη « γραμμή» των προγραμματικών δηλώσεων ανέφερε ότι θα πρέπει να σταματήσει να χαρακτηρίζονται τα μαθήματα πρωτεύοντα και δευτερεύοντα λέγοντας ότι «για μας πρωτεύοντα είναι τα μαθήματα όλα τα οποία προάγουν τη συνολική μόρφωση, την κριτική σκέψη, την αισθητική καλλιέργεια, γι αυτό θα φροντίσουμε να ενισχύσουμε την καλλιτεχνική αγωγή, φυσική αγωγή, θέατρο, κινηματογράφο, την περιβαλλοντική εκπαίδευση, τη διδασκαλία των αρχών του πολιτεύματος και όλα εκείνα που διαμορφώνουν έναν ολοκληρωμένο πολίτη».