Home / Featured / Σε ενάμιση μήνα το πρώτο πολυνομοσχέδιο που θα ρυθμίζει όλα τα επείγοντα ζητήματα

Σε ενάμιση μήνα το πρώτο πολυνομοσχέδιο που θα ρυθμίζει όλα τα επείγοντα ζητήματα

Δημοσιεύτηκε: 9:31 μμ Φεβρουάριος 13th, 2015  


Ypepth

Σε ενάμιση μήνα το αργότερο θα έρθει στη Βουλή πολυνομοσχέδιο με ρυθμίσεις για όλα τα επείγοντα ζητήματα που εκκρεμούν σε όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων του υπερυπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Απόλυτη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή έχει το πλέγμα  παρεμβάσεων στις πανελλαδικές του 2016 με στόχο τον απεγκλωβισμό των υποψηφίων από τις σχολές ενός και μόνο Επιστημονικού Πεδίου. Στόχος του υπουργού Αριστείδη Μπαλτά και του αναπληρωτή Τάσου Κουράκη είναι να ανακοινωθούν το συντομότερο δυνατόν ώστε οι υποψήφιοι να έχουν όλο τον απαραίτητο χρόνο για να προετοιμαστούν κατάλληλα.

Ήδη, ομάδα εκπαιδευτικών, με εμπειρία στην τάξη, έχει αναλάβει να επεξεργαστεί ένα σχέδιο γεφύρωσης των πεδίων, πιθανώς με προαιρετική εξέταση ενός 5ου μαθήματος, ώστε να μπορούν οι υποψήφιοι να έχουν πρόσβαση σε σχολές και ενός δευτέρου πεδίου το οποίο θα «ξεκλειδώσουν» επιλέγοντας άλλο  ένα μάθημα πέραν των τεσσάρων πανελλαδικώς εξεταζόμενων του βασικού πεδίου που έχουν δηλώσει.

Η ομάδα εκπαιδευτικών μελετά τις αλλαγές που θα επιφέρει στον προγραμματισμό των σχολείων η διδασκαλία 5ου μαθήματος επιλογής καθώς και τα μαθήματα που θα χρησιμοποιηθούν ως γέφυρες. Εξετάζεται επίσης ομάδα σχολών μπαλαντέρ για την οποία έχει ήδη προηγηθεί επεξεργασία από την Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας για την Ανώτατη εκπαίδευση. Η ΑΔΙΠ έχει έτοιμη λίστα με 40 τμήματα των οποίων τα γνωστικά αντικείμενα επιτρέπουν πρόσβαση σε σχολές απο περισσότερα του ενός Πεδία, όπως οι παιδαγωγικές, οι στρατιωτικές, οι κοινωνικοπολιτικές, οι ψυχολογίες και τα ΤΕΦΑΑ.

Το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία θα ρυθμίζει επίσης θέματα που έχουν ήδη ανακοινωθεί όπως:

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΡΥΘΜΙΣΤΟΥΝ ΕΔΩ

πηγή

https://360pedia.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...