Τελευταία Νέα

Κυριακή, 28/02/2021, 20:20


Home / HEADER-NEWS / Πλαίσιο θέσεων Π.Ε.Α.Δ- Αίτημα συνάντησης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

Πλαίσιο θέσεων Π.Ε.Α.Δ- Αίτημα συνάντησης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

Δημοσιεύτηκε: 3:34 μμ Φεβρουάριος 12th, 2015  


letter

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

Αρ.Μητρώου Σωματείου:30492 ειδ.6283
Αρ.Διαταγής Αναγνώρισης:457/14-10-21014
του Ειρηνοδικείου Αθηνών

e -mail: pead2014@gmail.com.

                                                                                                Αρ. Πρωτ: 1.

                                                                                               Αθήνα 12/2/2015

                                                                            Προς

  1.   τον Υπουργό Παιδείας

                                                                                                   κ. Αριστείδη Μπαλτά

  1. τον Αναπλ.Υπ.Παιδείας

                                                                                                  κ. Τάσο Κουράκη  

Θέμα: «Πλαίσιο θέσεων Π.Ε.Α.Δ- Αίτημα συνάντησης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας»

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αναπληρωτή Υπουργέ,

Η κίνηση για την ίδρυση της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας (ΠΕΑΔ) όλων των ειδικοτήτων αφορά εκπαιδευτικούς που απαρτίζουν τους πίνακες αναπληρωτών και ενιαίων διορισμών. Σε όλα  τα ευνομούμενα κράτη, ο εκπαιδευτικός σχεδιασμός υλοποιείται σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον 10ετίας με ταυτόχρονη ύπαρξη πραγματικής μεταβατικής περιόδου. Στη χώρα μας, πριν ακόμη καλά καλά εδραιωθεί η διαδικασία προσλήψεων με βάση την προϋπηρεσία και την επιτυχία σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ – που εφαρμόστηκε μετά την κατάργηση του τρόπου διορισμού με βάση το χρόνο κτήσης πτυχίου, ο οποίος ίσχυε για δεκαετίες – ψηφίστηκε ο νόμος 3848 το 2010 ο οποίος δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Από το 2010 και μετά, διανύουμε μια  «μεταβατική περίοδο» με χαρακτηριστικά την αβεβαιότητα και την ανυπαρξία προσλήψεων, περίοδο στην οποία έχουν εγκλωβιστεί εκπαιδευτικοί  οι οποίοι θα έπρεπε να είχαν διοριστεί. Επισημαίνουμε ενδεικτικά το παράδειγμα της Κύπρου, που δίνει μεταβατική περίοδο 10 ετών για την αλλαγή του τρόπου διορισμού.

Στην εποχή που το καλύτερο δυναμικό της χώρας μας μεταναστεύει, επιμένουμε στη δέσμευσή μας να υπηρετήσουμε το Δημόσιο Σχολείο της χώρας μας. Η ΠΕΑΔ με αυτογνωσία και σύνεση, με λόγο και σκέψη που χαρακτηρίζονται από σοβαρό ήθος και ύφος που συνάδουν προς αυτό των εκπαιδευτικών λειτουργών, θεωρεί τα παρακάτω σημεία των δίκαιων αιτημάτων της άκρως σοβαρά εκπαιδευτικά θέματα, που μπορούν να συζητηθούν στα πλαίσια ενός δημοκρατικού και πολυφωνικά τεκμηριωμένου διαλόγου με την επίσημη Πολιτεία. Θεωρώντας ότι πρέπει στην εκπαιδευτική κοινότητα να υπάρχει επιτέλους συνέπεια λόγων και έργων, απευθυνόμαστε προς το αρμόδιο Υπουργείο με αίσθημα ευθύνης και δικαιοσύνης, ως μαχόμενοι εκπαιδευτικοί και παρακαλούμε την ιδιαίτερη προσοχή σας, στα ακόλουθα σημεία :

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Δεν θα ξαναλειτουργήσουν δια ζώσης τα Πανεπιστήμια όλο το εαρινό εξάμηνο

 

        1.Διορισμούς 1:1 (για κάθε συνταξιοδότηση ένας διορισμός μόνιμου εκπαιδευτικού)

 

  1. Εξάντληση των πινάκων του 24μηνου και 30μηνου κατά προτεραιότητα.
  1. Ξεκλείδωμα των πινάκων και προσμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας για όλους τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους οι οποίοι προσλήφθηκαν σε σχολεία του Υπουργείου Παιδείας αποκλειστικά από τον πίνακα αναπληρωτών. Για τους απολυμένους εκπαιδευτικών ιδιωτικών σχολείων, προσμέτρηση μόνο της προϋπηρεσίας που αποκτήθηκε από πρόσληψη σε δημόσια σχολεία
  1. Διορισμός μονίμων εκπαιδευτικώνσε μεταβατική περίοδο  με ποσοστό :

 

60% από πίνακα στον οποίο θα συμπεριλαμβάνονται επιτυχόντες σε έναν οποιοδήποτε διαγωνισμό ΑΣΕΠ και με προϋπηρεσία . («διευρυμένο»24μηνο)

– και 40% από τον ενιαίο πίνακα διορισμών που προκύπτει με βάση την πραγματική προϋπηρεσία αντίστοιχα(ανεξάρτητα από το αν έχουν περάσει σε ΑΣΕΠ ή όχι) με επιπλέον κριτήριο την ημερομηνία λήψης πτυχίου.

 

 

  1. Θέσπιση «μέγιστου χρόνου παραμονής στην αναπλήρωση» τα δύο διδακτικά έτη καθαρής προϋπηρεσίας που προσφέρθηκε στα δημόσια σχολεία αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας, πέραν του οποίου και κατ’ εξαίρεση των ποσοστών μονίμων διορισμών, οι αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι που τον συμπληρώνουν να καταλαμβάνουν μόνιμες οργανικές θέσεις στη Δημόσια Εκπαίδευση.

 

  1. Πλήρης διαχωρισμός των πινάκων της Γενικής και της Ειδικής αγωγής. Να δοθούν οργανικές θέσεις στην ειδική αγωγή χωρίς δυνατότητα μετάταξης στη γενική αγωγή.
  2. Έναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας από την αρχή του σχολικού έτους
  1. Κατάργηση της τροπολογίας του άρθρου 52 (Ρύθµιση θεµάτων Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης στο πέµπτο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 23 του ν. 3432/2006 Α΄14) που προβλέπει ότι  η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους, μπορεί να παρακάμπτει τη σειρά του πίνακα αναπληρωτών , να επιλέγει όποιον θέλει, να απορρίπτει όποιον δεν επιθυμεί, και όλα αυτά «χωρίς να απαιτείται αιτιολογημένη γνώμη για την άρνηση παροχής έγκρισης για τους εκπαιδευτικούς που τυχόν προηγούνται του πίνακα κατάταξης».
  2. Κατάργηση της πρόσφατης διάταξης που καταργεί την προσμέτρηση μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων στη μισθολογική εξέλιξη των αναπληρωτών που καλούνται κάθε χρόνο να εργαστούν σε διαφορετικό σημείο της χώρας με εξαιρετικά χαμηλές αποδοχές (Κ.Υ.Α. 2/24529/0022 – ΦΕΚ 928/Β-14/4/2014).
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Δεν θα ξαναλειτουργήσουν δια ζώσης τα Πανεπιστήμια όλο το εαρινό εξάμηνο

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας σε ανοιχτό διάλογο και σε συνεργασία με τους αναπληρωτές καθηγητές όλων των ειδικοτήτων. Εκτιμούμε, ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα στο αίτημά μας και θα καλέσετε το Δ.Σ. της Π.Ε.Α.Δ. στη συνάντηση που ζητάμε, ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δόκιμη λύση στην εύρυθμη λειτουργία των Δημόσιων Σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα καθώς και  στο εργασιακό μας αδιέξοδο. Οι ιδέες, οι θέσεις και η προσφορά όλων μας κρίνεται και αξιολογείται συνεχώς τόσο από τα λόγια όσο και από τα έργα μας. Η οικονομική ,η κοινωνική αλλά και ανθρωπιστική κρίση επιτάσσει την στήριξη του Δημόσιου Σχολείου και την στελέχωσή του με έμπειρους εκπαιδευτικούς.

                                         Για το Δ.Σ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

      ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ                                 ΦΕΙΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Δεν θα ξαναλειτουργήσουν δια ζώσης τα Πανεπιστήμια όλο το εαρινό εξάμηνο

Κατόπιν εισήγησης της επιτροπής των Ειδικών, η εκπαιδευτική διαδικασία των προπτυχιακών και ...