Home / Featured / Πιθανή η επανεξέταση όλων των μετατάξεων από την αρχή. Μέσα στη βδομάδα η απόφαση του Υπουργείου

Πιθανή η επανεξέταση όλων των μετατάξεων από την αρχή. Μέσα στη βδομάδα η απόφαση του Υπουργείου

Δημοσιεύτηκε: 9:02 μμ Φεβρουάριος 24th, 2015  


Ypepth

Μέσα στη βδομάδα, κατά πάσα πιθανότητα, σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση, θα καταλήξει το υπουργείο παιδείας στην οριστική του θέση για τις μετατάξεις από τη β/θμια στην α/θμια ,που έγιναν με το Ν4172/13.

Απ ότι φαίνεται προσανατολίζεται στην επανεξέταση όλων των μετατάξεων από την αρχή, με διαφανή και μετρήσιμα κριτήρια.

Ως αιρετός στο ΚΥΣΠΕ θεωρώ πως αυτή είναι η μόνη δίκαιη λύση την οποία έχω υποστηρίξει από τον Αύγουστο του 13. Είχα καταγγείλει, μάλιστα, τότε τη συγκεκριμένη διαδικασία ως μνημείο αδιαφάνειας και «πελατειακού » κράτους. Θα πρέπει,λ οιπόν, πρώτα να συσταθούν οι οργανικές θέσεις, να προηγηθούν οι μεταθέσεις των εκπ/κών της α/θμιας σ αυτές και μετά ,στις εναπομείνασες θέσεις, να γίνουν οι εθελοντικές, πλέον, μετατάξεις των εκπ/κών της β/θμιας.

Αυτά σε ό,τι αφορά στις κοινές ειδικότητες. Για τις μη κοινές θα πρέπει να υπάρξει και εκεί πλήρης διαφάνεια. Σύσταση δηλ. των οργανικών θέσεων και κατάληψη των θέσεων με βάση τα μόρια του καθενός.

Το θέμα των μετατάξεων έχει άμεση σχέση με τις μεταθέσεις ,αφού για να προχωρήσει η διαδικασία θα πρέπει να επιλυθεί πρώτα το ζήτημα των μετατάξεων.

Μακάρι,η σημερινή ηγεσία του υπουργείου, να προχωρήσει σ αυτή τη λύση που είναι και η μόνη δίκαιη. Ταυτόχρονα θα πρέπει και η ΔΟΕ να παρέμβει άμεσα και να στηρίξει τη θέση της που είναι προς την ίδια κατεύθυνση. Τώρα είναι η ώρα της άμεσης «δράσης» για το καυτό θέμα των μετατάξεων που απασχολεί χιλιάδες εκπ/κούς ειδικοτήτων που νιώθουν -και ορθά-αδικημένοι.

https://www.facebook.com/d.mpratis?fref=ts

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...