Home / HEADER-NEWS / Περίεργη η διατύπωση σχετικά με την πληρωμή των αξιολογητών

Περίεργη η διατύπωση σχετικά με την πληρωμή των αξιολογητών

Δημοσιεύτηκε: 10:19 πμ Φεβρουάριος 21st, 2015  


xrimata

Του Ζαχαρία Καψαλάκη

Για μια ακόμα φορά το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να πελαγοδρομεί με το θέμα της αξιολόγησης.

Από τη  μια κατεβάζει την πλατφόρμα αξιολόγησης και την παγώνει, χωρίς όμως να την καταργεί, από την άλλη πληρώνει τους  αξιολογητές εφόσον προσέφεραν υπηρεσία εκτός ωραρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε απόψε αναφέρει:

«Σύμφωνα με τις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, οι τρέχουσες διαδικασίες αξιολόγησης στην Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση αναστέλλονται, καθώς και οι όποιες πειθαρχικές ή προαγωγικές συνέπειές τους, προκειμένου να μελετηθούν σε βάθος όλοι οι συναφείς παράγοντες.

Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Παιδείας έκλεισε την Παρασκευή 14/2/2014 τη διαδικτυακή πύλη ανάρτησης των εκθέσεων αξιολόγησης των σχολικών μονάδων.

Στο ίδιο πλαίσιο η Υπουργική Απόφαση της 26/1/2015 (ΑΔΑ: Ω4Π89-8ΑΘ (Φ354.11/18/13595/Ε3) με θέμα «Έγκριση παροχής υπηρεσιών των στελεχών της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την υποστήριξη και υλοποίηση των επιμορφωτικών δράσεων στο πλαίσιο της Πράξης ‘Προκαταρκτικές ενέργειες για την εφαρμογή συστήματος αξιολόγησης’ με Κωδικό ΟΠΣ 453588 – Οριζόντια Πράξη» ανακαλείται.

Οι αμοιβές των εκπαιδευτικών που παρείχαν αποδεδειγμένα υπηρεσίες στο πλαίσιο της Πράξης ‘Προκαταρκτικές ενέργειες για την εφαρμογή συστήματος αξιολόγησης’ με Κωδικό ΟΠΣ 453588 – Οριζόντια Πράξη, εκτός του ωραρίου εργασίας τους, θα διασφαλιστούν, κατόπιν διερεύνησης, με νέα υπουργική απόφαση και για το διάστημα από 15/3/2014 έως 25/1/2015».

Συνάδελφοι,

Το υπουργείο παγώνει μεν τα χρήματα της αξιολόγησης, αλλά ψάχνει να βρει ποιοι δούλεψαν απογεύματα για να πληρωθούν…

Αλήθεια, έψαξε ποτέ εκπαιδευτικοί ή διευθυντές ή προϊστάμενοι σχολείων δούλεψαν και δουλεύουν απογεύματα ή Σαββατοκύριακα για το σχολείο τους, για την τάξη τους, για τους μαθητές τους;

Αθόρυβα, χωρίς ποτέ να έχουν ζητήσει ένα ευρώ ή μία υπερωρία…

Συνάδελφοι,

Η αξιολόγηση πλήγωσε τον κλάδο των εκπαιδευτικών, δημιούργησε αναταχές στα σχολεία μας, αποτέλεσε τροχοπέδη σε πολλά εκπαιδευτικά θέματα.

Δυο χρόνια τώρα οι σχολικοί σύμβουλοι ασχολούνται με την αξιολόγηση. Επιμορφώσεις και κόντρα επιμορφώσεις, ενώ έχουν ουσιαστικά εγκαταλείψει το ρόλο τους.

Αλήθεια, πόσες υποδειγματικές διδασκαλίες έκαναν στα σχολεία μας τα τελευταία δυο χρόνια;

Δίδαξαν σε τάξεις και τους παρακολούθησαν συνάδελφοι;

Συνάδελφοι,

Το γράφω και ας με στήσουν και πάλι στον «τοίχο» με τα ανώνυμα δημοσιεύματά τους. «Ο θεσμός του σχολικού συμβούλου έκλεισε τον κύκλο του. Καιρός ο κλάδος να ψάξει για άλλου είδους παιδαγωγική καθοδήγηση…»!

Δεσμεύστε τα κονδύλια της αξιολόγησης και δώστε τα να μπουν εκπαιδευτικοί στα σχολεία μας έστω και τώρα!

Εκπαιδευτικούς θέλει το δημόσιο σχολείο και όχι τιμωρούς…

e-mesara.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...