Home / HEADER-NEWS / Παρέμβαση της Στ. Ξουλίδου στον Τ. Κουράκη για αποσπάσεις και προσλήψεις εκπαιδευτικών 3500 εκπαιδευτικών

Παρέμβαση της Στ. Ξουλίδου στον Τ. Κουράκη για αποσπάσεις και προσλήψεις εκπαιδευτικών 3500 εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 9:09 μμ Φεβρουάριος 17th, 2015  


kourakis

17-2-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ  ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εν όψη των συνεδριάσεων των υπηρεσιακών συμβουλίων, ΚΥΣΠΕ ΚΥΣΔΕ, η Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Σταυρούλα Ξουλίδου σε επικοινωνία που είχε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, κ. Τάσο Κουράκη, έθεσε το θέμα αποσπάσεων και προσλήψεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Πιο συγκεκριμένα η παρέμβαση έχει να κάνει με το ότι πολλοί εκπαιδευτικοί εξ αιτίας της μνημονιακής πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης βρίσκονται μακριά από τις οικογένειές τους λόγω του ότι δεν ικανοποιήθηκαν οι αιτήσεις απόσπασής τους.

Η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αρνήθηκε να ικανοποιήσει τις περισσότερες αιτήσεις απόσπασης, άσχετα εάν οι εκπαιδευτικοί επικαλούνταν σοβαρούς οικογενειακούς ή οικονομικούς λόγους. Στην προσπάθεια αντιμετώπισης των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αυτοί και οι οικογένειές τους, η κα Ξουλίδου παρενέβει και επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό παιδείας για την ικανοποίηση έστω και τώρα των αιτήσεων απόσπασης των εκπαιδευτικών που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα. Ένα ακόμη θέμα που συζητήθηκε και όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος ο κύριος Αναπληρωτής Υπουργός επιβάλλεται να γίνει άμεσα, είναι και η πρόσληψη αναπληρωτών για την κάλυψη των κενών, γύρω στα 3.500, σύμφωνα με τα στοιχεία που πριν μερικές ημέρες απέστειλαν στο Υπουργείο οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η κα Ξουλίδου εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εκπαιδευτικούς και διαβεβαιώνει ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ παρακολουθούν στενά και με ιδιαίτερη ευαισθησία τα θέματα της Παιδείας και είναι πάντα στις επάλξεις καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια για την επίλυσή τους.

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...