Home / HEADER-NEWS / Ωρομίσθιοι ΟΑΕΔ – Περικοπές στους μισθούς με επίκληση των… «μνημονιακών» νόμων

Ωρομίσθιοι ΟΑΕΔ – Περικοπές στους μισθούς με επίκληση των… «μνημονιακών» νόμων

Δημοσιεύτηκε: 11:25 πμ Φεβρουάριος 18th, 2015  


oaed

Συνεχίζοντας να διεκδικούν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, χωρίς περικοπές στο μισθό τους, αντιπροσωπεία των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ απευθύνθηκε χτες το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με εκπροσώπους τους, στη συνάντηση που είχαν με το διευθυντή του Γραφείου του υπουργού, η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι θα ήταν παράνομο να πληρωθούν χωρίς περικοπές, με τον εκπρόσωπο του υπουργού να επικαλείται τους μνημονιακούς νόμους για το μισθολόγιο. Οι εκπαιδευτικοί έφυγαν χωρίς καμία δέσμευση για ρύθμιση του σοβαρού ζητήματος.

Σημειώνεται ότι οι εκπαιδευτικοί του ΟΑΕΔ, εκτός του ότι προσελήφθησαν με καθυστέρηση τους μήνες Νοέμβρη – Δεκέμβρη, παραμένουν από τότε απλήρωτοι, καθώς ο αρμόδιος Πάρεδρος (Ελεγκτικό Συνέδριο – υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών) αρνήθηκε να εγκρίνει τα εντάλματα πληρωμής των ωρομισθίων εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ, με το «αιτιολογικό» ότι δεν έχει προβλεφθεί μείωση στο ωρομίσθιό τους, αντίστοιχη με τη μείωση των μισθών που προέβλεπε το νέο μισθολόγιο για τους μόνιμους, δημόσιους υπαλλήλους.

Οπως φάνηκε από τη χτεσινή συνάντηση, τη μείωση των αποδοχών τους αναλαμβάνει να εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση, χωρίς καμία δέσμευση για το αντίθετο.

Οι εκπαιδευτικοί του ΟΑΕΔ βρίσκονται την ίδια στιγμή αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να μην μπορούν να λάβουν επίδομα ανεργίας, εξαιτίας της καθυστερημένης πρόσληψής τους. Ζητούν να προβλεφθεί επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ωρομισθίους εκπαιδευτικούς, για όλους τους μήνες της ανεργίας και να μονιμοποιηθούν επιτέλους όλοι οι αναπληρωτές – ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί.

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των ωρομισθίων εξέφρασε και χτες εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, το οποίο από την πρώτη στιγμή απαίτησε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Την αλληλεγγύη τους εκφράζουν με ψηφίσματά τους οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής «Σωκράτης», Αλίμου – Αργυρούπολης – Ελληνικού «Θουκυδίδης», Ν. Ιωνίας, Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης, Λυκόβρυσης «Γ. Σεφέρης», Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου», ο Σύλλογος Παλαιού Φαλήρου και ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «Ο Βύρων».

rizospastis.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...