Home / HEADER-NEWS / Ο Βαρουφάκης και τα προβλήματα με τη δασκάλα του

Ο Βαρουφάκης και τα προβλήματα με τη δασκάλα του

Δημοσιεύτηκε: 10:29 μμ Φεβρουάριος 8th, 2015  


varoufakis_1

Μάλλον δεν μας συμπαθεί ο νέος Υπουργός των Οικονομικών εμάς τους δασκάλους…

Έχει καταγγείλει τη δασκάλα του ο αθεόφοβος πως του έκοψε δυο μονάδες επειδή δεν ήθελε να καταλάβει πως «ο Γιάννης» γράφεται με δύο ν.

Θα πείτε πότε μας συμπαθούσε εμάς Υπουργός Οικονομικών; Πάντοτε οι μισθοί των δασκάλων ήταν κατώτεροι από τους Υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών έστω κι αν είχαν οι υπάλληλοι σε αυτό σπουδές δυο-τριών βαθμίδων πιο κάτω.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης δεν μπορούσε από μικρός τα πολλά ν του ονόματος : Ιωάννης. Ένα όνομα το οποίο δεν είναι ελληνικής ετυμολογίας αλλά είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα ανδρικά ονόματα της Ελληνικής γλώσσας, αλλά και πολλών άλλων γλωσσών. Το πιο συνηθισμένο υποκοριστικό σήμερα είναι το Γιάννης. Στην Πελοπόννησο, την Κύπρο και ορισμένες άλλες περιοχές χρησιμοποιείται και το πιο σπάνιο Γιάννος. Άλλες, ακόμη πιο σπάνιες μορφές του ονόματος είναι Νάκος, Γιάγκος, Γιαννούσης (Νούσης), Γιάννακας, Γιαννιός κτλ.

Γράφεται συνήθως με δύο ν το όνομα αυτό αλλά ο Γιάννης Βαρουφάκης δεν μπορούσε να το αντέξει….είχε πρόβλημα με τη δάσκαλά του …. «Είχα αισθητικό πρόβλημα με τα δύο “ν”, δεν μ’ άρεσαν από το Δημοτικό», έλεγε ο Γιάνης Βαρουφάκης και εξηγούσε: «Και κάποια στιγμή το έγραψα, το δοκίμασα να το γράψω με ένα “ν” και είχα μια δασκάλα, τετάρτη δημοτικού, η οποία μου το έσβησε και μου έβγαλε δύο μονάδες, που τότε το να αφαιρέσεις δύο μονάδες στο Δημοτικό ήταν τεράστιο. Το 10 το έκανε 8. Το 8 τότε σήμαινε ότι είσαι στούρνος! Και θυμώνω και αρχίζω και το γράφω συνεχώς με ένα “ν”. Και κάποια στιγμή, όταν ήμουν 13, σε ένα βιβλιοπωλείο έπεσα πάνω σε ένα βιβλίο του Γιάνη Κορδάτου, ο οποίος το γράφει με ένα “ν”, και λέω “να το”. Τελείωσε, αυτό ήταν. Εξιλέωσις», είχε πει ο νέος υπουργός Οικονομικών.

Υπουργέ σου ζητάμε συγγνώμη για τη δασκάλα σου που δεν βρήκε τρόπο να σου εξηγήσει το λάθος σου.Ας ελπίσουμε να καταλάβεις κι εσύ τα λογιστικά λάθη των υπουργών Οικονομικών απέναντι στους δασκάλους που μαθαίνουν σωστά γράμματα τα παιδιά, ακόμα κι αυτά που έχουν αισθητικά προβλήματα!!!

greekteachers.gr


 

2 Σχόλια

  1. Οι δάσκαλοι που δε δέχονται να αξιολογηθούν…έχουν τόσες διακοπές το χρόνο, πολλές φορές με την ανοχή των διευθυντών παίρνουν άδειες όποτε τους αρέσει και μονίμως γκρινιάζουν για τα πάντα. Έχετε κοιτάξει τι γίνεται σε άλλους κλάδους και τι σοβαρά λογιστικά λάθη και δυσλειτουργίες υπάρχουν; Έχετε δει ποτέ οι συνάδελφοι σας στον ιδιωτικό τομέα αν απολαμβάνουν τους ίδιους μισθούς με εσάς και τις ίδιες παροχές; Το ίδιο έργο , ίδιες σπουδές με εσάς έχουν και επειδή ο ιδιωτικός τομέας είναι σκληρός πολλές φορές εργάζονται πολύ πιο σκληρά.
    Έχετε δει ότι παντού στο εξωτερικό και στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα οι δάσκαλοι αξιολογούνται για το έργο τους και δέχονται αξιολόγηση από Διευθυντές, γονείς και παιδιά; Έχετε αναλογιστεί ποτέ πόσο καιρό κάθεστε κατά τη διάρκεια της χρονιάς και πληρώνεστε;
    Τώρα τα βάλατε με το ένα και δυο -ν στο όνομα του Βαρουφάκη . Αλλά βέβαια…τι έχεις Γιάννη; Τι είχα πάντα ….

    • Εσείς υπερασπίζεστε το Βαρουφάκη και ταυτόχρονα τα ιδιωτικά σχολεία και την αξιολόγηση που ο ίδιος ο ΣΫΡΙΖΑ καταψηφίζει;
      Σας ενοχλεί που οι εκπαιδευτικοί γκρινιάζουν και αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους;
      Μα καλά, με ποιον είστε;

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...