Home / HEADER-NEWS / Μεταπτυχιακό «Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό Υλικό»

Μεταπτυχιακό «Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό Υλικό»

Δημοσιεύτηκε: 12:51 μμ Φεβρουάριος 16th, 2015  


panepistimio_aigaiou

Το Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου οργανώνει και λειτουργεί για το ακαδημαϊκό έτος 2015 – 2016 το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.), με τίτλο: «Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό Υλικό» και προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται να υποβάλλουν υποψηφιότητα για ένταξη στο Π.Μ.Σ. που οδηγεί σε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο αντικείμενο Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό Υλικό με τις εξής δύο κατευθύνσεις:

  •  Παιδικό Βιβλίο
  • Παιδαγωγικό Υλικό

Σκοπός του παρόντος Π.Μ.Σ. είναι η εκπαίδευση εξειδικευμένων επιστημόνων, ικανών να αξιοποιούν το παιδικό βιβλίο και να σχεδιάζουν το παιδαγωγικό υλικό, αποκτώντας τεχνογνωσία, ώστε να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των νέων εκπαιδευτικών, αναγνωστικών και κοινωνικών προβλημάτων.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα έχει ως στόχο τη θεωρητική εμβάθυνση στους τομείς του παιδικού βιβλίου και της παιδικής λογοτεχνίας, του παιδαγωγικού υλικού και των εκπαιδευτικών παιχνιδιών καθώς και στην κατανόηση και στη διαχείριση των σχέσεων ανταγωνισμού, συμπληρωματικότητας ή αλληλεπίδρασης ανάμεσα στο παιδικό βιβλίο – έντυπο και τις νέες τεχνολογίες στο σύγχρονο μαθησιακό και εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Οι απόφοιτοι του Π.Μ.Σ. θα μπορούν να εργαστούν για την αξιοποίηση του εξωσχολικού βιβλίου στο σχολείο, για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, για το σχεδιασμό της παραγωγής και της αξιοποίησης παλαιότερων και νεότερων τύπων παιδαγωγικού υλικού, αλλά και για την αρμονική συνύπαρξη του βιβλίου – εντύπου με τις νέες τεχνολογίες και τη διαθεματική προσέγγιση της γνώσης στην εκπαίδευση.

Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί/ες, πτυχιούχοι Πανεπιστημίων της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων Τ.Ε.Ι. συναφούς γνωστικού αντικειμένου.

Υποψήφιοι μπορούν να είναι φοιτητές και φοιτήτριες, οι οποίοι/ες αναμένεται να καταστούν πτυχιούχοι/διπλωματούχοι μέχρι το τέλος της περιόδου των εγγραφών (Σεπτέμβριος 2015).

Η χρονική διάρκεια για την απονομή του Μ.Δ.Ε. είναι τρία (3) εξάμηνα πλήρους φοίτησης.

Για την απόκτηση του Μ.Δ.Ε. απαιτείται:

α) η παρακολούθηση και επιτυχής εξέταση σε δώδεκα (12) μαθήματα που διακρίνονται σε έξι (6) μαθήματα κορμού κατά το Α’ εξάμηνο και έξι (6) μαθήματα κατεύθυνσης κατά το Β’ εξάμηνο και

β) η εκπόνηση Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας κατά το Γ’ εξάμηνο.

Τα μαθήματα διεξάγονται κατά κύκλους όπου συμπεριλαμβάνονται Σαββατοκύριακα και αργίες.

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015 – 2016 θα εισαχθούν στο Π.Μ.Σ. έως σαράντα (40) μεταπτυχιακοί φοιτητές/τριες, είκοσι (20) ανά κατεύθυνση (λεπτομέρειες στον Κανονισμό Μεταπτυχιακών Σπουδών που είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Π.Μ.Σ.)

Η επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών που θα παρακολουθήσουν το Π.Μ.Σ. γίνεται με εξετάσεις:

  • στο μάθημα «Παιδικό βιβλίο και Πρόσληψη» για τους/τις υποψηφίους που επιλέγουν την κατεύθυνση «Παιδικό Βιβλίο» και
  • στο μάθημα «Αρχές σχεδιασμού και αξιοποίησης εκπαιδευτικών υλικών και μέσων» για τους/τις υποψηφίους που επιλέγουν την κατεύθυνση «Παιδαγωγικό Υλικό».

Για τα μαθήματα αυτά δίδεται και εξεταστέα ύλη. Η γραπτή εξέταση στα δύο μαθήματα θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί εγκαίρως στους/στις υποψήφιους από τη Γραμματεία του Π.Μ.Σ.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές απευθείας και ταχυδρομικά από τη Γραμματεία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό Υλικό» του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στη Ρόδο, έως 3 Απριλίου 2015,σφραγίδα ταχυδρομείου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ. «Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό Υλικό»

Τηλ.: 22410 – 99115

e-mail: Rhodes_PMS_Book@aegean.gr

Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.pse.aegean.gr/pms-pvpy

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ του Π.Μ.Σ.

Καθηγητής ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΗΓΗ

https://ekpaideytikos.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...