Home / HEADER-NEWS / Μέσα στο μηχανογραφικό οι στρατιωτικές σχολές έξω οι μετεγγραφές

Μέσα στο μηχανογραφικό οι στρατιωτικές σχολές έξω οι μετεγγραφές

Δημοσιεύτηκε: 10:10 πμ Φεβρουάριος 21st, 2015  


nautdokimon

Ο κ. Μπαλτάς σε συνέντευξή του σήμερα, Παρασκευή, στο ραδιόφωνο του Alpha δήλωσε ότι ο κ. Λοβέρδος τα έκανε «μούσκεμα» στο θέμα των μετεγγραφών. Δήλωσε επίσης ότι ο προκάτοχός του «άνοιξε υπέρμετρα τις μετεγγραφές» με αποτέλεσμα να διαλυθούν και τα κεντρικά ΑΕΙ, αλλά και τα ιδρύματα της περιφέρειας.

Επίσης ο νυν υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι στο μέλλον οι οικογένειες των υποψηφίων πρέπει να έχουν υπόψη τους κατά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίου ότι πιθανότατα θα φοιτήσουν εκεί που εισήχθησαν αρχικά.

……………………………………….

Τι απάντησε ο Λοβέρδος

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον κ. Μπαλτά και τον κ. Λοβέρδο με αφορμή δηλώσεις του πρώτου στο ραδιόφωνο του Alpha για τις μετεγγραφές. Ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι ο κ. Λοβέρδος τα «έκανε μούσκεμα» στις μετεγγραφές γιατί τις άνοιξε υπέρμετρα με αποτέλεσμα να διαλυθούν και τα πανεπιστήμια της περιφέρειας από τα οποία έφυγαν φοιτητές και τα πανεπιστήμια του κέντρου τα οποία δέχτηκαν τους μετεγγραφέντες.«Αυτό κάπως θα το ρυθμίσουμε αλλά τα συγκεκριμένα μέτρα αυτή τη στιγμή δεν είναι έτοιμα. Θα συμβουλεύσουμε όμως τις οικογένειες και τα παιδιά ότι κατά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους και δηλώνοντας σχολές της περιφέρειας, να ξέρουν ότι πιθανόν να μείνουν εκεί και να μην το κάνουν με την προοπτική να γυρίσουν στον τόπο τους» δήλωσε ο κ. Μπαλτάς.

Ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι θα επανεξετάσει όλο το πλαίσιο των μετεγγραφών όπως άλλωστε έχει δηλώσει και σε άλλες του συνεντεύξεις.

Σχετικά με σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Πολιτισμού και Παιδείας κ. Α. Μπαλτά για τις μετεγγραφές των φοιτητών, ο Βουλευτής Β. Αθήνας του ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη κ. Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε: «Ως φαίνεται ο Υπουργός Πολιτισμού και Παιδείας ασχολείται μόνο με την κατάργηση και την δυσφήμηση των πειραματικών σχολείων και δεν πρόλαβε να ενημερωθεί για τα θέματα των μετεγγραφών των φοιτητών. Έτσι δεν ξέρει ότι ο νόμος που έδωσε το δικαίωμα μετεγγραφής σε χιλιάδες φοιτητές ψηφίστηκε στις 4 Μαΐου του 2014 ενώ εγώ ανέλαβα τον Ιούνιο του 2014 και πως ο δικός μου νόμος για τις μετεγγραφές αφορούσε μόνο τους φτωχούς και είχε όριο 10%. Καλό θα είναι επίσης ο Υπουργός να ενημερωθεί διαβάζοντας ποια ήταν η θέση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή όταν υποστήριζε με ένταση το νόμο του Μαΐου για τις μετεγγραφές».

Καλόγηρος Βασίλειος
news.gr
…………………………………………………………………………………………

Για τις Πανελλήνιες 2015 οι εξετάσεις εισαγωγής ιδιωτών στη Σχολή Αστυφυλάκων και στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας θα πραγματοποιηθούν κανονικά και οι επιτυχόντες θα εγγραφούν στις οικείες σχολές το 2017. Επίσης οι υποψήφιοι για τις Στρατιωτικές Σχολές θα διεξαχθούν κανονικά μέσω των Πανελληνίων.

Σταδιακά θα απορροφηθούν όλοι οι επιτυχόντες σύμφωνα με την Τομεάρχης των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου. Σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες επιλογής για τους υποψηφίους των Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας, προϋπόθεση είναι ο υποψήφιος να έχει κριθεί ικανός για τις Σχολές αυτές κατά τις προκαταρκτικές εξετάσεις που διενεργούνται για το σκοπό αυτό από τις ίδιες τις Σχολές σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Η σχετική προκήρυξη, που περιγράφονται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και η διαδικασία των προκαταρκτικών εξετάσεων, ανακοινώνεται από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 η Στρατιωτική Σχολή Ιπτάμενων Ραδιοναυτίλων (ΣΙΡ) και το Τμήμα Ελεγκτών Αεράμυνας της Σχολής Ικάρων δεν θα δεχθούν εισακτέους. Άρα οι δύο ανωτέρω σχολές δεν θα υπάρχουν στο μηχανογραφικό δελτίο του 2015.

……………………………………………………………………………………………..

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ κας ΞΟΥΛΙΔΟΥ

19-2-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ, ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΟΥΣΗ

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 19.2.2015, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μεταξύ της Βουλευτού Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Τομεάρχου Προστασίας του Πολίτη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κας Σταυρούλας Ξουλίδου, και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Πανούση.

Στη συνάντηση η κα Ξουλίδου μεταξύ άλλων έθεσε θέμα για νέα προκήρυξη εισαγωγής των αστυνομικών μέσω πανελληνίων εξετάσεων στη σχολή Αστυνομίας, καθώς και για τον χρόνο εισαγωγής των επιτυχόντων προηγούμενων ετών.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την ομογενοποίηση του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος, ειδικότερα για τους έχοντες 5ετή σύμβαση, με Προεδρικό Διάταγμα μεταξύ του ιδίου και του Υπουργού Οικονομικών. Η κα Ξουλίδου επεσήμανε τη σημαντική συμβολή του Πυροσβεστικού Σώματος στη δημόσια ασφάλεια και πολιτική προστασία.

Η ίδια υπογράμμισε την ανάγκη θεσμοθέτησης υπολογισμού των ετών υπηρεσίας στο διπλάσιο για τους υπαλλήλους της Ε.Μ.Α.Κ. επί της αρχής της ίσης μεταχείρισης.

Η Βουλευτής και ο Υπουργός συμφώνησαν να ανοίξουν ξανά οι σχολές της Αστυνομίας στην Κομοτηνή, στο πρότυπο της Europol, με σκοπό να αποτελέσουν κέντρο εισαγωγής ξένων φοιτητών από το εξωτερικό, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την πολυπολιτισμικότητα της περιοχής, αναβαθμίζοντας παράλληλα το ρόλο της Θράκης.

Τέλος η κα Ξουλίδου τόνισε την ανάγκη αύξησης των περιπολιών στους δήμους της Β’ Θεσ/νίκης, όπου αυτή τη στιγμή αναλογεί ένα με δύο περιπολικά για έναν δήμο. Επιπλέον ζήτησε να αποσυρθεί η προηγούμενη διαταγή του Περιφερειάρχη Αττικής για τη διάθεση οχημάτων και προσωπικού για ανάπτυξη περιπολιών αστικού ιστού, που εκτελούνται μεταξύ  1.00 με 4.00 πρωινές ώρες.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...