Home / HEADER-NEWS / Κλήρωση από φέτος στα 55 Πειραματικά Σχολεία

Κλήρωση από φέτος στα 55 Πειραματικά Σχολεία

Δημοσιεύτηκε: 10:30 μμ Φεβρουάριος 25th, 2015  


piramatika
Καταργούνται από εφέτος οι εξετάσεις στα 55 Πειραματικά σχολεία. Οι μαθητές θα εισαχθούν με  κλήρωση θα γίνει την περίοδο που είχαν προγραμματιστεί οι εξετάσεις. Διαχωρίζονται 5 ιστορικά Πρότυπα σχολεία τα οποία θα διατηρήσουν την επιλογή μαθητών με εξετάσεις, αν το επιθυμούν.

Ο υπουργός Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς ξεκαθάρισε το τοπίο για τα Πρότυπα Πειραματικά σχολεία κατά τη διάρκεια της συνάντησης γνωριμίας που είχε με τους συντάκτες του εκπαιδευτικού ρεπορτάζ.

Τις επόμενες ημέρες ορίζεται νέα Διοικούσα Επιτροπή, στη θέση αυτής που παραιτήθηκε, η οποία θα αναλάβει τη μετάβαση στο νέο καθεστώς με γνώμονα τον σαφή  διαχωρισμό των Πρότυπων από τα Πειραματικά σχολεία. Διαφορετική θα είναι και η διαδικασία επιλογής των μαθητών η οποία θα ακολουθείται μόνον στην τάξη εισαγωγής. Τόσο στα Πειραματικά όσο και στα Πρότυπα, η προαγωγή των μαθητών στην επόμενη βαθμίδα, θα είναι ακώλυτη χωρίς δηλαδή κάποια ειδική διαδικασία. Οι μαθητές του Δημοτικού θα περνούν αυτόματα στο Γυμνάσιο και από το Γυμνάσιο στο Λύκειο. Διαδικασίες κλήρωσης μαθητών και μαθητριών σε κάθε σχολική βαθμίδα θα γίνονται μόνο για τυχόν συμπληρωματικές θέσεις, οι οποίες θα καθορίζονται από τα όργανα διοίκησης του σχολείου.

Έτσι, σε 55 σχολεία που ήταν και παραμένουν χαρακτηρισμένα ως Πειραματικά οι μαθητές για την επόμενη σχολική χρονιά και για κάθε χρονιά θα εισάγονται με κλήρωση. Στα ιστορικά Πρότυπα θα ακολουθήσει διάλογος ώστε η ίδια η σχολική κοινότητα του κάθε σχολείου να αποφασίσει ποιο σύστημα και κριτήρια  επιλογής μαθητών ταιριάζει στη φιλοσοφία και την παράδοση του σχολείου ή ορίζεται σαφώς στα κληροδοτήματα τους.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

https://360pedia.gr/klhrwsh-peiramatika/

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τα 5 Πρότυπα σχολεία. Τι είπε ο Υπουργός Παιδείας για τα Πρότυπα Πειραματικά στους εκπαιδευτικούς συντάκτες


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...