Home / HEADER-NEWS / Ένας ακραίος και άκαιρος ιδεολογικός πόλεμος για την αριστεία

Ένας ακραίος και άκαιρος ιδεολογικός πόλεμος για την αριστεία

Δημοσιεύτηκε: 7:09 μμ Φεβρουάριος 20th, 2015  


piramatika
Την ώρα που λείπουν από τα σχολεία, τέλος Φεβρουαρίου, 3.500 εκπαιδευτικοί, που μαθητές λιποθυμούν από υποσιτισμό, που χιλιάδες μαθητές Λυκείου περιμένουν να μάθουν πως θα εισαχθούν στο  πανεπιστήμιο του χρόνου για να προετοιμαστούν κατάλληλα. Tην ώρα που δεν είναι γνωστό αν και πώς τα σχολεία θα έχουν του χρόνου το απαραίτητο για να λειτουργήσουν εκπαιδευτικό προσωπικό, την εκπαιδευτική επικαιρότητα μονοπωλεί, με ευθύνη και του υπουργείου, μια αντιπαράθεση που λαμβάνει σαφώς ιδεολογικές διαστάσεις, για την έννοια της… Aριστείας.

Στο φόντο ενός πολέμου ανακοινώσεων και επιχειρημάτων μέσα και έξω από τη Βουλή, οι ενδιαφερόμενοι μαθητές και οι οικογένειές τους δεν έχουν πληροφορηθεί ακόμη με επίσημο τρόπο αν θα δώσουν η όχι εξετάσεις το Μάιο. Το υπουργείο Παιδείας παραπέμπει σε νεότερες ανακοινώσεις, μάλλον την Τρίτη, ενώ εξακολουθεί να ρίχνει νερό στο μύλο μιας κοινωνικοπολιτισμικής αντιπαράθεσης με αλληλουχία σχολίων και απαντήσεων σε σχόλια κομμάτων.

Λίγο πριν τις πρώτες εξετάσεις στα Πρότυπα Πειραματικά το 2013, 16 σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων είχαν προσφύγει στο ΣτΕ για το θέμα, με το επιχείρημα ότι η εισαγωγή εξετάσεων γίνεται αιφνιδιαστικά και εφαρμόζεται υποχρεωτικά σε όσους φοιτούν ήδη. Η Έλσα Δεληγιάννη, μητέρα δύο μαθητών, στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού και του Γυμνασίου του Πρότυπου Πειραματικού του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, λέει στο 360pedia.gr ότι πάρα το γεγονός ότι τα παιδιά της έχουν άριστες βαθμολογίες θεωρεί ανακόλουθο από πλευράς της τότε κυβέρνησης να επιβάλλει εξετάσεις σε παιδιά που επέλεξαν τα συγκεκριμένα σχολεία με άλλα κριτήρια.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΗΧΗΤΙΚΟ ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...