Τελευταία Νέα

Τρίτη, 21/01/2020, 19:49


Home / HEADER-NEWS / Έκλεισε Ελληνική Τράπεζα που κόστισε 1,5 εκ. ευρώ

Έκλεισε Ελληνική Τράπεζα που κόστισε 1,5 εκ. ευρώ

Δημοσιεύτηκε: 11:35 πμ Φεβρουάριος 2nd, 2015  


louketa

Σχεδόν 1.500.000 ευρώ  ήταν η δαπάνη για την  «Τράπεζα Θεμάτων» που πλέον καταργείται αφού στις προαγωγικές εξετάσεις τόσο της Α όσο και της Β Λυκείου τα θέματα θα επιλέγονται αποκλειστικά από τους διδάσκοντες.

H Τράπεζα Θεμάτων θα χρησιμοποιείται  πλέον συμβουλευτικά από  τους εκπαιδευτικούς, που σημαίνει ότι όποιος επιθυμεί μπορεί να επιλέγει θέματα από αυτήν χωρίς όμως να είναι υποχρεωμένος. Άλλωστε και στα διαγωνίσματα τετραμήνου πολλοί εκπαιδευτικοί αντλούσαν θέματα από την Τράπεζα.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Διάταξη για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία

Στην Α Λυκείου το σύνολο των θεμάτων που περιλαμβάνονται στην πλατφόρμα φθάνουν τα 3986 (14 μαθήματα) ενώ στην Α ΕΠΑΛ τα 1.354 (10 μαθήματα). Στη Β τάξη ο αριθμός τους είναι  3.979 (20 μαθήματα) και στην αντίστοιχη τάξη των ΕΠΑΛ 880 (9 μαθήματα).

Το ποσό του 1.491.294 ευρώ επιμερίστηκε σε δυο φορείς προκειμένου να καλυφθεί το κόστος των 4 υποέργων. Στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής δόθηκε το ποσό του 1.190.902 ευρώ ενώ στο ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ το ποσό των 300.392 ευρώ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Την Τρίτη στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας

Η Τράπεζα Θεμάτων σε συνδυασμό με την αυστηροποίηση των προϋποθέσεων προαγωγής είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί τόσο το  ποσοστό των μαθητών που παραπέμφθηκαν στις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου όσο και αυτό των μαθητών  που απορρίφθηκαν και επανέλαβαν την Α Λυκείου.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Καθορισμός σειράς τάξης των Υπουργείων

Δημοσιεύτηκε απόφαση με τη σειρά τάξης των Υπουργείων. Η σειρά τάξης των ...