Home / HEADER-NEWS / Δικαιολογίες των μικρών παιδιών για τις σχολικές… κακοτοπιές

Δικαιολογίες των μικρών παιδιών για τις σχολικές… κακοτοπιές

Δημοσιεύτηκε: 10:06 μμ Φεβρουάριος 25th, 2015  


sxoleio

Και ποιος γονέας δεν θα θελε να πιστέψει πως κάθετι που  το παιδί του λέει είναι αληθινό?

Η ανάγκη μας να πιστέψουμε στα παιδιά μας και  το ότι θέλουμε να τα προστατέψουμε και να τα καλύψουμε μας κάνει συχνά ιδιαίτερα ευάλωτους σε … παγίδες που στήνουν έξυπνα μικροί επιτήδειοι μαθητές ..Αυτοί οι μαθητές έχουν ένα τεράστιο ρεπερτόριο από δικαιολογίες για να εξηγήσουν τους κακούς βαθμούς,να δικαιολογήσουν αυτά που έκαναν ή δεν έκαναν στο σχολείο

Να μερικές από τις συνηθισμένες δικαιολογίες τους για να ξεφεύγουν από τις σχολικές … κακοτοπιές.

————-
«ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»
Μπορεί να το λέει αλλά πώς το εννοεί. Μπορεί να ισχυρίζεται πως δεν έχει καμία εργασία αλλά λέει τη μισή αλήθεια ΔΗΛΑΔΗ πως δεν έχει γραπτή εργασία. Μπορεί κάλλιστα να έχει άλλα πράγματα να κάνει.Πχ να βρει πληροφορίες για κάτι,ή να διαβάσει κάτι που την επόμενη μέρα θα το συζητήσουν στο σχολείο. Δεν θα ήταν άσχημο να του ζητήσετε σε μικρή τάξη ειδικά να βάζει ένα σελιδοδείκτη σε ό,τι κάνουν στο σχολείο ενώ σε μεγαλύτερη να γράφει σε ένα ημερολόγιο τι έχει κάνει ή τι έκαναν στην τάξη…
———————
«ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΑΡΓΗΣΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»
Αν το παιδί σας καθυστερεί να πάει στο σχολείο θα πρέπει να δείτε αν πρώτα από όλα φταίτε και εσείς σε αυτό. Αν του επιτρέψατε να αργήσει επανειλημμένες φορές και δεν μεριμνήσατε τότε όντως περνάει στο παιδί το «δεν πειράζει να αργώ». Πρέπει να εμπνεύσετε στο παιδί σας την ακρίβεια στην ώρα του στο σχολείο και τις πιθανές άλλες υποχρεώσεις τους. Η τακτικότητα στις ώρες αποτελεί σημαντικό στοιχείο για την μετέπειτα πορεία του  και επαγγελματική του επιτυχία τόσο στο σχολείο όσο και στην επαγγελματική του σταδιοδρομία. Το παιδί πρέπει να μάθει να σέβεται τους κανόνες και τα ωράρια . Τις ώρες που έχει όχι μόνο να κάνει κάτι αλλά και τις ώρες πχ παιχνιδιού ή κοινής ησυχίας. Βοηθάει το παιδί να οριοθετήσει τα δικά του όρια. Και έτσι είναι.

Για σκεφτείτε το λίγο.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

https://atsidespaidia.blogspot.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...