Home / HEADER-NEWS / Δεν έχει οριστεί ακόμα η συνάντηση Πολιτικής Ηγεσίας Υπ. Παιδείας με την ΟΛΜΕ. 4 σημαντικά θέματα

Δεν έχει οριστεί ακόμα η συνάντηση Πολιτικής Ηγεσίας Υπ. Παιδείας με την ΟΛΜΕ. 4 σημαντικά θέματα

Δημοσιεύτηκε: 10:59 πμ Φεβρουάριος 19th, 2015  


Ypepth

Ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί η συνάντηση των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αν και έχει κατατεθεί σχετικό αίτημα. Μάλιστα το ΔΣ της ΟΛΜΕ επαναδιατύπωσε το από 3/2/2015 αίτημά του για ορισμό συνάντησης, προκειμένου να συζητήσουμε τα σοβαρά και οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο σχολείο και ο εκπαιδευτικός.

«Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, για λόγους που δεν κατανοούμε, αυτή η συνάντηση δεν έχει οριστεί ακόμη και ως εκ τούτου, ζητάμε να οριστεί άμεσα» αναφέρει το ΔΣ της ΟΛΜΕ το οποίο θέτει και μια σειρά από άλλα θέματα.

Προκλητική η διάταξη για τους αποχωρούντες Περιφερειακούς Διευθυντές

Συγκεκριμένα το  Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θεωρεί απαράδεκτη και προκλητική τη διάταξη του ν. 3879/10 (άρθρ. 26, παρ. 14) να τοποθετούνται οι Περιφερειακοί. Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι Γενικοί ή Ειδικοί Γραμματείς, οι Πρόεδροι ή Διευθύνοντες Σύμβουλοι οργανισμών κατ’ εξαίρεση, μετά την αποχώρησή τους από τη θέση τους, ως σχολικοί σύμβουλοι (!!).

Επιβραβεύονται με αυτό τον τρόπο στελέχη που επιλέγονται με κομματικά κριτήρια από τον εκάστοτε Υπουργό Παιδείας. Η ΟΛΜΕ απαιτεί για μια ακόμη φορά, όπως και στο πρόσφατο παρελθόν, την κατάργηση της σχετικής διάταξης του ν. 3879/10.

Επιμίσθιο αποσπασμένων εκπαιδευτικών

Επίσης το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τη μεγάλη καθυστέρηση καταβολής των επιμισθίων από το Νοέμβριο του 2014 μέχρι και σήμερα στους εκπαιδευτικούς που είναι αποσπασμένοι σε σχολεία του εξωτερικού.

Η καθυστέρηση αυτή έχει δημιουργήσει τεράστια οικονομικά προβλήματα στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι αδυνατούν να καλύψουν βασικές τους υποχρεώσεις, ακόμα και τις καθημερινές τους ανάγκες.

Η ΟΛΜΕ ζητά την άμεση λύση του τεράστιου αυτού προβλήματος και τη λήψη μέτρων για να μην επαναλαμβάνεται  κάθε χρόνο την ίδια περίοδο.

Διακοπή μισθοδοσίας 85 εκπαιδευτικών

Η ΟΛΜΕ τοποθετείται και στο θέμα της διακοπής της μισθοδοσίας 85 εκπαιδευτικών που αν και δεν έχουν εκδοθεί διαπιστωτικές πράξεις απόλυσης διακόπηκε αρχικά η μισθοδοσία τους. Μερικές Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετά από εξώδικα άρχισαν να πληρώνουν τους εκπαιδευτικούς όμως με έγγραφό του το Υπουργείο Παιδείας διέκοψε τη μισθοδοσία ζητώντας μάλιστα να επιστραφούν μέχρι τις 28-2-15 οι αποδοχές που είχαν λάβει.

Η ΟΛΜΕ κατέθεσε μήνυση κατά των δύο Υπουργών για την νέα αυτή περικοπή. Είναι γεγονός πως η περικοπή μισθοδοσίας των παραπάνω εκπαιδευτικών έγινε παράνομα, χωρίς διαπιστωτική πράξη, με ένα απλό έγγραφο του Υπουργείου.

Η ΟΛΜΕ καλεί  το Υπουργείο Παιδείας να ακυρώσει τα έγγραφα 190262/Ε2/25-11-14 και Υ.Σ./1-4-14 και με την ίδια διαδικασία, δηλ. με ένα απλό έγγραφο του Υπουργείου, μέχρι να επιλυθεί νομοθετικά και συνολικά το θέμα των διαθεσιμοτήτων, να επαναφέρει αναδρομικά από 22/3/14, τη μισθοδοσία των παραπάνω 85 εκπαιδευτικών.

Ακύρωση απόφασης πληρωμής στελεχών

Στις 26/1/2015, μια μέρα μετά τις βουλευτικές εκλογές, ο πρώην Υπουργός Παιδείας  υπέγραψε απόφαση με τον τίτλο «Έγκριση παροχής υπηρεσιών των στελεχών της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την υποστήριξη και υλοποίηση των επιμορφωτικών δράσεων στο πλαίσιο της Πράξης «Προκαταρκτικές ενέργειες για την εφαρμογή συστήματος αξιολόγησης» με κωδικό ΟΠΣ 453588 – Οριζόντια Πράξη».

Με την απόφαση αυτή εγκρίνονται κονδύλια για την παροχή υπηρεσιών «εκτός ωραρίου εργασίας» από 15-3-2014 έως 31-10-2015  (!!!) για  «στελέχη» της Εκπαίδευσης (Διευθυντές Δ.Ε και Σχολικοί Σύμβουλοι) που ενάντια στις αποφάσεις του Κλάδου πρωτοστάτησαν στην εφαρμογή της αξιολόγησης – χειραγώγησης.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταδικάζοντας αυτή την απόφαση ζητάει την ανάκλησή της και την άμεση ακύρωση όλου του αντιεκπαιδευτικού νομοθετικού πλαισίου για την αξιολόγηση και την αυτό-αξιολόγηση εκπαιδευτικών και σχολείων.

 

 Καλόγηρος Βασίλειος


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...