Home / HEADER-NEWS / Αξιολογήθηκε η πλατφόρμα αξιολόγησης και απενεργοποιήθηκε

Αξιολογήθηκε η πλατφόρμα αξιολόγησης και απενεργοποιήθηκε

Δημοσιεύτηκε: 10:02 πμ Φεβρουάριος 14th, 2015  


iep

ΙΕΠ: Απενεργοποίησε την πλατφόρμα της αξιολόγησης

Απενεργοποιήθηκε, σήμερα Παρασκευή, η πλατφόρμα όπου οι αξιολογητές καταχώριζαν τις αξιολογήσεις τους για τους Διευθυντές των Σχολείων.

ΕΔΩ: https://www.iep.edu.gr/evaluation/login.php

Τέλος εποχής για την πλατφόρμα στην οποία οι αξιολογητές καταχώριζαν τις αξιολογήσεις τους για τους Διευθυντές των Σχολείων.

Η πλατφόρα κατέβηκε την Παρασκευή, καθώς σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας αναστέλλονται οι τρέχουσες διαδικασίες αξιολόγησης και οι όποιες πειθαρχικές ή προαγωγικές συνέπειές τους.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα είπε στη Βουλή ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων:

«Οι τρέχουσες διαδικασίες, όπως ανέφερε και ο κύριος Υπουργός, οι διαδικασίες αξιολόγησης δεν συνέβαλαν στη δημιουργία τέτοιου κλίματος και τραυμάτισαν την εκπαιδευτική κοινότητα. Γι’ αυτό αναστέλλονται, καθώς και οι όποιες πειθαρχικές ή προαγωγικές συνέπειές τους, προκειμένου να μελετηθούν σε βάθος όλοι οι συναφείς παράγοντες.

Η αντικατάσταση του σημερινού νομοθετικού πλέγματος αξιολόγησης εκπαιδευτικών και σχολείων από ένα σύστημα αποτίμησης του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού έργου με δημοκρατικό και συλλογικό τρόπο είναι απαραίτητη. Αντιλαμβανόμαστε όμως -και να προσέξουμε στο σημείο αυτό- τη λειτουργική αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου ως μια συμμετοχική και δημοκρατική μεθοδολογία διάγνωσης προβλημάτων, αναζήτησης λύσεων και επεξεργασίας προτάσεων και μέτρων για τη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί για μας εργαλείο ιεραρχικής και χρηματοδοτικής διάκρισης των σχολικών μονάδων ή τιμωρητικό εργαλείο μισθολογικής διαφοροποίησης και διοικητικής πειθάρχησης των «υπαλλήλων», όπως τους θεωρούσαμε».


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...