Home / HEADER-NEWS / Αποδέχθηκε ο Υπ. Παιδείας την παραίτηση των μελών Δ.Ε.Π.Π.Σ. – Δήλωση Σταυρούλας Ξουλίδου (ΑΝΕΛ)

Αποδέχθηκε ο Υπ. Παιδείας την παραίτηση των μελών Δ.Ε.Π.Π.Σ. – Δήλωση Σταυρούλας Ξουλίδου (ΑΝΕΛ)

Δημοσιεύτηκε: 3:08 μμ Φεβρουάριος 20th, 2015  


ypep8-marousi-5

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

Θέμα: Αποδοχή από τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδη Μπαλτά, της παραίτησης των μελών της Δ.Ε.Π.Π.Σ.

Ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς, αποδέχθηκε χθες, Πέμπτη 19/2/2015, την παραίτηση των μελών της Διοικούσας Επιτροπής των Προτύπων Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.). Πλέον όλες οι αρμοδιότητες της Δ.Ε.Π.Π.Σ. ασκούνται από την υπερκείμενη αρχή.

Επίσης, διαψεύδονται κατηγορηματικά οι φήμες και οι κακόπιστες διαδόσεις ότι στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι η κατάργηση των Προτύπων Πειραματικών Σχολείων.

Κατά τα λοιπά, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα υπάρξει σύντομα αναλυτικό Δελτίο Τύπου για τα θέματα των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων.

Για το δελτίο τύπου πατήστε

.

………………………………………………

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΛ

20-2-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

«Στη συνάντηση  με τον Υπουργό Παιδείας θέσαμε τους προβληματισμούς μας. Μπορεί να λέγονται πολλά γύρω από το θέμα αυτό αλλά μέσω του διαλόγου και της επιχειρηματολογίας μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο όλα μπορούν να αλλάξουν.

Σε κάθε περίπτωση, στο πλαίσιο της δημοκρατίας, η λειτουργία των πρότυπων και πειραματικών σχολείων, δίνει τη δυνατότητα στις ελληνικές οικογένειες να επιλέξουν οι ίδιες, σε ποιό σχολείο θα φοιτήσουν τα παιδιά τους. Δεν ωφελεί κανέναν η κατάργηση θεσμών της Παιδείας, που υπηρετούν με σεβασμό το κοινό καλό και έχουν ως αποστολή τη δημιουργία ελεύθερων ανθρώπων  καλλιεργώντας την ικανότητα για ανεξάρτητη και κριτική σκέψη.»


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...