Τελευταία Νέα

Παρασκευή, 30/07/2021, 10:38


Home / HEADER-NEWS / Ανακοίνωση απάντηση της Δντριας ΔΔΕ Αχαΐας σε δημοσίευμα της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας‏

Ανακοίνωση απάντηση της Δντριας ΔΔΕ Αχαΐας σε δημοσίευμα της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας‏

Δημοσιεύτηκε: 12:36 μμ Φεβρουάριος 6th, 2015  


letter

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σχετικά με το δημοσίευμα της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας στις 02-02-2015,  με θέμα:

«Κατάργηση του μνημονιακού πειθαρχικού δικαίου – Άμεση αναστολή των υποχρεωτικών αργιών που έχουν επιβληθεί σε συναδέλφους σχολείων της περιοχής μας».

Η  Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας ήταν απολύτως ενημερωμένη, για το συγκεκριμένο θέμα και είχε υπάρξει πνεύμα πλήρους συναίνεσης σε σχέση με τις ενέργειες της ΔΔΕ Αχαΐας, την αναγκαιότητα και νομιμότητα αυτών.

Συγκεκριμένα, είχε ενημερωθεί για την κείμενη νομοθεσία και τις έγγραφες ρητές εντολές των Προϊσταμένων μας Αρχών, οι οποίες επί λέξει αναφέρουν  ότι: «η επέλευση των πάσης φύσεως συνεπειών της υπηρεσιακής μεταβολής της αυτοδίκαιης θέσης σε αργία, επέρχονται απευθείας εκ του νόμου, ο οποίος καθορίζει ρητά τις εντεύθεν συνέπειες»  και«οφείλετε να ενημερώσετε έγκαιρα για την θέση τους σε αυτοδίκαιη αργία, πριν την έκδοση της σχετικής διαπιστωτικής πράξης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο πρώτο της Υποπ. Ζ3 του Ν. 4093/2012». Αυτό ακριβώς επράξαμε με τα έγγραφά μας, ενημέρωση δηλ. και μόνο, ως είχαμε υποχρέωση από το Νόμο. Δεν υποκαταστήσαμε κανέναν υπεύθυνο στην έκδοση των σχετικών διαπιστωτικών πράξεων, οι οποίες εκδίδονται αποκλειστικά από τον αρμόδιο Υπουργό.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Με 158 “ΝΑΙ” ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Παρόλα αυτά, είναι απορίας άξιο, το πώς και το γιατί επακολούθησε το εν λόγω δημοσίευμα με το συγκεκριμένο περιεχόμενο, το οποίο είναι ανακριβές και προσβλητικό στο μέρος που αφορά τις ενέργειες στις οποίες προέβην ως Διευθύντρια της ΔΔΕ Αχαΐας. 

Η Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας, οφείλει να ανακαλέσει τα όσα ανακριβή δημοσίευσε εις βάρους μου και να αποκαταστήσει την αλήθεια.

 

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Η Δ/ΝΤΡΙΑ Δ/ΝΣΗΣ Δ.Ε. ΑΧΑΪΑΣ

ΠΙΕΡΡΗ ΕΥΓΕΝΙΑ

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ Α ΕΛΜΕ ΑΧΑΙΑΣ ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Με 158 “ΝΑΙ” ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Με 158 «ΝΑΙ» και 133 «ΟΧΙ», ψηφίστηκε σήμερα το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου ...