Home / HEADER-NEWS / 21 εκπαιδευτικοί σε αργία με βάση το μνημονιακό πειθαρχικό δίκαιο

21 εκπαιδευτικοί σε αργία με βάση το μνημονιακό πειθαρχικό δίκαιο

Δημοσιεύτηκε: 11:53 πμ Φεβρουάριος 10th, 2015  


fired

Εκπαιδευτικοί σε αργία με βάση το μνημονιακό πειθαρχικό δίκαιο

Συντάκτης:

Από το 2012, με βάση τον μνημονιακό νόμο 4093, έχουν καταγραφεί εκατοντάδες περιστατικά εκπαιδευτικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι τέθηκαν σε αργία μετά την παραπομπή τους στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο ή στις αίθουσες των δικαστηρίων για παραπτώματα ήσσονος σημασίας.

Οπως είναι γνωστό, με βάση τον μνημονιακό νόμο, επιβάλλεται αυτοδίκαιη αργία σε οποιονδήποτε δημόσιο υπάλληλο από τη στιγμή που παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο και μόνο.

Τον τελευταίο μήνα 12 εκπαιδευτικοί στην Α’ Περιφέρεια της Αθήνας και 9 εκπαιδευτικοί στην Αχαΐα έχουν ήδη τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία με το μνημονιακό πειθαρχικό δίκαιο.

Κανείς από τους καθηγητές που διώκονται στην Α’ Περιφέρεια Αθήνας δεν διώκεται για παραπτώματα ποινικού δικαίου. Στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι καθηγητές που τέθηκαν σε αργία αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα υγείας, και η θέση τους σε μια δίκαιη και ανθρώπινη κοινωνία θα ήταν να προσφέρουν διοικητικό έργο ή να βγουν σε πρόωρη συνταξιοδότηση και όχι να τιμωρούνται με την αιτιολογία της ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Οσο για τους 9 καθηγητές της Αχαΐας, σχετικές διαπιστωτικές πράξεις έχουν υπογραφεί από τον απερχόμενο υπουργό Παιδείας τμηματικά (2/1/2015 και 26/1/2015). Η διευθύντρια Εκπαίδευσης με έγγραφό της έθεσε σε αργία oρισμένους από αυτούς, πριν να τους έλθει η διαπιστωτική πράξη αργίας από τον υπουργό και χωρίς να αναφέρεται από πού αντλεί την αρμοδιότητα αυτή.

Ωστόσο, ο ν. 4093/2012 αναφέρει ότι «η διαπιστωτική πράξη θέσης σε αργία υπαλλήλων εκδίδεται αμελλητί από το αρμόδιο για τον διορισμό του υπαλλήλου όργανο», δηλαδή τον υπουργό.

Οι παραπάνω καθηγητές έχουν τεθεί σε αργία επειδή έχει ασκηθεί εναντίον τους αυτεπάγγελτη δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παραπτώματα, για τα οποία όμως έχει τελειώσει η υπηρεσιακή πειθαρχική διαδικασία και τους είχε επιβληθεί η ποινή της έγγραφης επίπληξης. Η αργία που τους επιβλήθηκε έχει αναδρομική ισχύ από τον Νοέμβριο και διαρκεί έως την εκδίκαση της υπόθεσής τους από το αρμόδιο δικαστήριο.

https://www.efsyn.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...