Home / HEADER-NEWS / Μόλις 160 πιστώσεις για Π.Ε. και Δ.Ε. έμειναν

Μόλις 160 πιστώσεις για Π.Ε. και Δ.Ε. έμειναν

Δημοσιεύτηκε: 12:49 μμ Φεβρουάριος 20th, 2015  


ypep8-marousi-5

Όπως με ενημέρωσε πριν λίγο ο κ.Βαλιάντζας , προιστάμενος της ΕΔΥΕ, οι συνολικές πιστώσεις που έχουν απομείνει, για πρόσληψη αναπληρωτών, από το ΕΣΠΑ για Γενική και Ειδική Αγωγή(ΠΕ κ ΔΕ) είναι 160.

Με ενημέρωσε, επίσης, ότι η απάντηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους είναι αρνητική ως προς την αναγνώριση των μεταπτυχιακών για τη μισθολογική εξέλιξη των αναπληρωτών.

Το υπουργείο, όμως, θα στείλει ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για το θέμα ,με θετική εισήγηση.

Η άποψή μου ,όπως την κατέθεσα και στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είναι ότι πρέπει να αναγνωρισθούν άμεσα, με πολιτική απόφαση, τα μεταπτυχιακά των αναπληρωτών και με αναδρομική ισχύ.Δεν μπορεί-για ένα ακόμη θέμα- να έχουμε διαφορετικά μέτρα και σταθμά για μόνιμους και αναπληρωτές συναδέλφους.

Ένα από τα πρώτα θέματα που θέσαμε στον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης,στις δυο συναντήσεις που είχαμε μαζί του, ήταν και το «ξεπάγωμα»των βαθμών που είναι καθηλωμένοι από το 2011 ,με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να παραμένουν στον ίδιο βαθμό από τότε.

Του εξηγήσαμε ότι υπάρχουν και ακραία παραδείγματα όπου κάποιοι έχασαν τον επόμενο βαθμό ακόμα και επειδή τους έλειπε μια μέρα.

Ζητήσαμε δηλαδή ,ως πρώτο βήμα, η κυβέρνηση να προχωρήσει σε επανακατάταξη των υπαλλήλων στους βαθμούς , άμεσα ΤΩΡΑ, με βάση τα χρόνια υπηρεσίας.

Αυτό θα ωφελήσει περισσότερο τους νέους συναδέλφους των οποίων οι αποδοχές έχουν περικοπεί περισσότερο από όλους τους άλλους.

Δυστυχώς,δεν πήραμε καμιά θετική απάντηση ,όπως και στο θέμα της αναγνώρισης των μεταπτυχιακών για μισθολογική εξέλιξη στους αναπληρωτές , με το αιτιολογικό ότι για το 2015 δεν υπάρχουν χρήματα.

Προφανώς και κατανοούμε την κατάσταση της χώρας,αλλά δεν ζητήσαμε αυξήσεις ούτε άμεση αναπλήρωση των απωλειών των περικοπών του μνημονίου … το αυτονόητο δικαίωμα στη βαθμολογική και μισθολογική μας εξέλιξη ζητάμε …

Δηλαδή το ελάχιστο.

https://www.facebook.com/d.mpratis?fref=ts


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...