Τελευταία Νέα

Δευτέρα, 27/06/2022, 20:52


Home / Featured / Υπ. Παιδείας – Προτεραιότητες η ανθρωπιστική κρίση στα σχολεία και το εξεταστικό

Υπ. Παιδείας – Προτεραιότητες η ανθρωπιστική κρίση στα σχολεία και το εξεταστικό

Δημοσιεύτηκε: 10:14 πμ Ιανουάριος 29th, 2015  


mpaltas

Η πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου Παιδείας θα είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως είπε χθες ο νέος υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς. Δηλαδή φαγητό για μαθητές που το έχουν ανάγκη, θέρμανση μέσα στις σχολικές αίθουσες και εκπαιδευτικούς στις σχολικές μονάδες στις οποίες υπάρχουν ελλείψεις.

Στη συνέχεια, όπως ο ίδιος ο υπουργός δήλωσε, θα ξεκινήσει ένας πλήρης διάλογος για ουσιαστικές αλλαγές σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης. Όμως στις άμεσες αλλαγές, για τις οποίες δεν απαιτείται διάλογος, είναι η κατάργηση των εξετάσεων πανελλαδικού χαρακτήρα στην Α’ και Β’ Λυκείου και φυσικά της Τράπεζας Θεμάτων.

Επίσης άμεσα πρέπει να ρυθμιστούν ζητήματα ου θα στηρίξουν τα πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στην ομαλή λειτουργία του με βασικότερο την επιστροφή στις θέσεις του των διοικητικών υπαλλήλων, που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Σύμφωνα με τις χθεσινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Τάσου Κουράκη, το επίπεδο της Παιδείας σήμερα είναι αναντίστοιχο των αναγκών της κοινωνίας. «Το παιδί από τη στιγμή που γεννιέται κουβαλάει τρεις ανισότητες: τον τόπο του, το μορφωτικό και το οικονομικό επίπεδο των γονιών του. Το σχολείο όμως μπορεί να αμβλύνει αυτές τις ανισότητες. Θα τηρήσουμε όλες τις δεσμεύσεις μας και θα στηρίξουμε τα σχολεία. Στηρίζοντας τους εκπαιδευτικούς και του εργαζόμενους στα σχολεία».

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  113 ενστάσεις κατά των πινάκων Μη Δεκτών υποψηφίων για του Συμβούλους Εκπαίδευσης

Σε ήπιους τόνους

Σε κάθε περίπτωση ο νέος υπουργός χθες κατά τη διάρκεια παραλαβής του υπουργείου από το Α. Λοβέρδο κινήθηκε σε ήπιους τόνους, τόνισε ότι οι πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός δεν τον ενδιαφέρουν, αλλά φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δείξει ανοχή σε όσους «μπλέξουν τα χέρια του σε ανομίες».

Πάντως, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής, που έγινε μέσα σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα, εντυπωσιακή ήταν και η συμμετοχή των διοικητικών υπαλλήλων του υπουργείου, οι οποίοι – αν και δεν συνηθίζεται – πήραν τον λόγο δια του εκπροσώπου τους και δήλωσαν ξεκάθαρα προς τη νέα πολιτική ηγεσία ότι «εάν δεν εφαρμόσετε αυτά που υποσχεθήκατε, θα μας βρείτε απεναντίας, αν το κάνετε θα σταθούμε δίπλα σας». Ζήτησαν δε να μη γίνουν προσλήψεις εξωτερικών συμβούλων και να ενεργοποιηθεί το προσωπικού του υπουργείου.

Κατά τα λοιπά, η χθεσινή μέρα στο υπουργείο εξελίχθηκε χωρίς απρόοπτα καθώς  η απερχόμενη πολιτική ηγεσία είχε ετοιμάσει πλήθος φακέλων προκειμένου να ενημερωθούν οι «καινούργιοι», γεγονός που επεσήμανε ο Αρ. Μπαλτάς, λέγοντας ότι «ο κ. Λοβέρδος μας ενημέρωσε για όλα κάτι που δεν έκαναν άλλοι προχθές (σ. σ. υπονοώντας προφανώς τον απερχόμενο πρωθυπουργό Α. Σαμαρά).

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Αριθμός εισακτέων Στρατιωτικών Σχολών 2022 - Συμπληρωματική Προκήρυξη

Από την πλευρά του ο Α. Λοβέρδος φρόντισε να τονίσει ότι από τη νέα σχολική χρονιά τα σχολεία δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν λόγω έλλειψης προσωπικού, αλλά όταν είπε ότι «πότε δεν ρώτησα για τις πολιτικές θέσεις των εργαζομένων στο υπουργείο», δέχτηκε τις αντιδράσεις ορισμένων εξ αυτών, γεγονός που αγνόησε για να συμπληρώσει «ήρθαμε με το κεφάλι ψηλά και φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά».

Συναινετικό ήταν και ο κ. Μπαλτάς λέγοντας ότι για τη σημερινή κατάσταση της Παιδείας δεν ευθύνεται η σημερινή κυβέρνηση, αλλά το γεγονός ότι πάντα αντιμετωπίζεται περιστασιακά. «Δεν θέλω να μπούμε σε συζήτηση επί διαφωνιών που είχαμε στον χώρο του Κοινοβουλίου. Η δική μας κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση ρήξης και ανατροπής. Στην Ιστορία, όμως, δεν έχει υπάρξει απόλυτη ρήξη».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα «eSchools» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ...