Home / Featured / Χρηματικά βραβεία 5000 ευρώ για εκπαιδευτικούς Α/θμιας

Χρηματικά βραβεία 5000 ευρώ για εκπαιδευτικούς Α/θμιας

Δημοσιεύτηκε: 1:13 μμ Ιανουάριος 6th, 2015  


unesco

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, θέλοντας να επιβραβεύσει τις πρωτοβουλίες, τις δράσεις και την προσφορά εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, για τα σχολικά έτη 2012-2013 και 2013-2014 προκηρύσσει, για το έτος 2014, δεκαπέντε (15) «Βραβεία Eκπαιδευτικής Προσφοράς σε Παραμεθόριες Περιοχές», εκ των οποίων, δέκα (10) θα συνοδεύονται από το πόσο των 5.000 Ευρώ έκαστο, ευγενική χορηγία, για το έτος 2014, του κύριου Παύλου Κοντέλλη και πέντε (5) θα συνοδεύονται από εύφημο μνεία.

Δυνατότητα υποβολής υποψηφιότητας για τα βραβεία έχουν εκπαιδευτικοί που υπηρέτησαν ή υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές που έχουν ως κάτωθι:

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

 • Π.Ε. Έβρου
 • Π.Ε Ροδόπης
 • Π.Ε. Ξάνθης
 • Π.Ε. Δράμας: Δημοτική Ενότητα Παρανεστίου από το Δήμο Παρανεστίου, Δημοτική Ενότητα Σιδηρονέρου από το Δήμο Δράμας, Δήμος Κάτω Νευροκοπίου

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

 • Π.Ε. Κιλκίς: Δημοτικές Ενότητες Δοϊράνης, Μουριών, Χέρσου και Κρουσσών από το Δήμο Κιλκίς, Δημοτικές Ενότητες Αξιούπολης, Πολυκάστρου, Γουμένισσας και Λιβαδίων από το Δήμο Παιονίας
 • Π.Ε. Πέλλης: Δήμος Αλμωπίας, Δήμος Έδεσσας
 • Π.Ε Σερρών: Δήμος Σιντικής

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

 • Π.Ε. Φλώρινας: Δήμος Πρεσπών, Δήμος Φλώρινας, Δημοτική Ενότητα Αμυνταίου από το Δήμο Αμυνταίου
 • Π.Ε. Καστοριάς: Δημοτικές Ενότητες Καστρακίου, Κορεστίων, Μεσοποταμίας, Αγίας Τριάδας, Καστοριάς και Βιτσίου από το Δήμο Καστοριάς, Δημοτικές Ενότητες Ακριτών, Νεστορίου και Γράμου από το Δήμο Νεστορίου

Περιφέρεια Ηπείρου

 • Π.Ε. Θεσπρωτίας: Δήμος Φιλιατών
 • Π.Ε. Ιωαννίνων: Δήμος Κόνιτσας, Δήμος Πωγωνίου

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

 • Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου: Δήμος Λέσβου
 • Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου: Δήμος Αγίου Ευστρατίου
 • Περιφερειακή Ενότητα Χίου: Δήμος Ψαρών
 • Περιφερειακή Ενότητα Ικαρίας: Δήμος Φούρνων Κορσεών

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

 • Π.Ε. Καλύμνου: Δήμος Αγαθονησίου, τα νησιά Ψέριμος και Τέλενδος από το Δήμο Καλυμνίων, Δήμος Λειψών, Δήμος Λέρου, το νησί Αρκοί από το Δήμο Πάτμου
 • Π.Ε. Καρπάθου: Δήμος Καρπάθου, Δήμος Κάσου
 • Π.Ε. Κω: Δήμος Νισύρου
 • Π.Ε. Ρόδου: Δήμος Μεγίστης, Δήμος Σύμης, Δήμος Τήλου, Δήμος Χάλκης

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

 • Π.Ε. Κέρκυρας: Δημοτικές Ενότητες Ερεικούσσης, Μαθρακίου και Οθωνών από Δήμο Κέρκυρας

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί σε παραμεθόριες περιοχές που αντιμετωπίζουν κοινωνικά, οικονομικά και πολιτισμικά προβλήματα.

Τα βραβεία θα απονεμηθούν από την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Οδηγίες υποβολής αίτησης

Για να υποβάλλετε την αίτηση συμμετοχής σας, θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε λογαριασμό στον ιστότοπο, επιλέγοντας ”Δημιουργία νέου λογαριασμού” από το μενού που βρίσκεται ακριβώς από κάτω. Στη συνέχεια και αφού εισέλθετε στο σύστημα με το όνομα χρήστη και τον κωδικό που επιλέξατε, θα πρέπει να επισκεφτείτε τον σύνδεσμο ”Υποβολή Υποψηφιότητας”, που θα βρείτε στην αρχική σελίδα, για να ολοκληρώσετε την διαδικασία.

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Δυνατότητα να θέσουν υποψηφιότητα για το βραβείο έχουν αποκλειστικά εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που εργάζονται ή εργάστηκαν σε παραμεθόρια περιοχή, όπως ορίζεται ανωτέρω και υλοποίησαν ολοκληρωμένη/ες δράση/εις, στο πλαίσιο των ως άνω ενδεικτικών πεδίων, κατά τα σχολικά έτη 2012-2013 και 2013-2014.

Οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μπορούν:

α) να αυτοπροταθούν για το βραβείο συμπληρώνοντας οι ίδιοι την αίτηση συμμετοχής

β) να προταθούν από μεμονωμένο πρόσωπο/πρόσωπα ή φορέα/φορείς που γνωρίζουν το διδακτικό έργο και την προσφορά τους (π.χ. συναδέλφους, μαθητές, διευθυντές, περιφερειακούς δ/ντές, σχολικούς συμβούλους, συλλόγους διδασκόντων, συλλόγους γονέων, κοινότητες, δήμους, Μ.Κ.Ο. κ.λπ).

Στη δεύτερη περίπτωση η αίτηση θα συμπληρώνεται με τη σύμφωνη γνώμη του υποψήφιου και θα φέρει την υπογραφή, τόσο του υποψηφίου, όσο και του ατόμου που τον προτείνει .

Η διαδικασία υποβολής υποψηφιότητας θα γίνει σε δύο φάσεις: 1) προκαταρκτική φάση
2) τελική φάση.

1) Στην προκαταρκτική φάση, οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν τη

που αφορά: α) την εκπαιδευτική & επιστημονική τους συγκρότηση και β) το/τα εκπαιδευτικό/α έργο/α/ που ανέπτυξαν και ολοκλήρωσαν διετία 2012-2013 ή/και 2013-2014. Η περιγραφή του εκπαιδευτικού έργου στη προκαταρκτική φάση δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 500 λέξεις με διάστιχο 1,15, γραμματοσειρά Century Gothic και μέγεθος γραμματοσειράς 11.

Όσοι προεπιλεγούν θα ενημερωθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε να προχωρήσουν στη δεύτερη φάση της διαδικασίας.

2) Κατά τη διάρκεια της δεύτερης και τελικής φάσης, οι υποψήφιοι θα πρέπει:

α) να περιγράψουν το εκπαιδευτικό έργο που έχουν υλοποιήσει στέλνοντας

, στην οποία θα περιλαμβάνονται: ο σχεδιασμός, το περιεχόμενο, η προβληματική, οι στόχοι, η μεθοδολογία, ο προγραμματισμός, η διάρκεια υλοποίησης του εκπαιδευτικού έργου, οι αποδέκτες, τα συνεργαζόμενα άτομα/φορείς, ο τρόπος με τον οποίο το έργο συνεισέφερε στην εκπαιδευτική του μονάδα ή/και στη διασύνδεσή της με την τοπική κοινωνία, το υλικό που παρήχθη, η τεκμηρίωση και η συνάφεια του έργου με τις παραμέτρους της προκήρυξης. Η λεπτομερής έκθεση δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 2000 λέξεις με διάστιχο 1,15 και μέγεθος γραμματοσειράς 11.

β) να αποστείλουν ή προσκομίσουν τεκμήρια της επιστημονικής και επαγγελματικής τους συγκρότησης (φωτοτυπίες πτυχίων, μεταπτυχιακών, και όλων των άλλων τίτλων, σεμιναρίων και δημοσιεύσεων που περιλαμβάνονται στην αίτηση του υποψηφίου).

Η Επιτροπή Κρίσης που έχει συγκροτηθεί για τη σχετική αξιολόγηση, διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει συμπληρωματικά στοιχεία προκειμένου να στοιχειοθετήσει μια πληρέστερη και σαφέστερη εικόνα των υποψηφίων και του εκπαιδευτικού τους έργου, εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Τα ονοματεπώνυμα των επιτυχόντων/βραβευομένων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και θα δημοσιοποιηθούν στο τύπο.

Οι αιτήσεις υποψηφιότητας, η συνοπτική και η αναλυτική έκθεση υποβάλλονται ηλεκτρονικά και για τις δυο φάσεις στο ειδικά σχεδιασμένο για τα βραβεία σύνδεσμο: https://www.hellenic-commission-educational-awards.com/

Μέσω ταχυδρομείου ή με προσωπική κατάθεση θα γίνονται δεκτά ΜΟΝΟ συμπληρωματικά τεκμήρια, στις περιπτώσεις που αυτό κρίνεται αναγκαίο, εφόσον το υλικό που εσωκλείεται δεν μπορεί να αποσταλεί ηλεκτρονικά (π.χ. βιβλίο, cd rom, κατασκευή κλπ).

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις οι υποψήφιοι καλούνται να σαρώσουν ηλεκτρονικά ή/και να φωτογραφήσουν το υλικό που χρησιμοποίησαν για την υλοποίηση του έργου ή που παρήγαγαν ως προϊόν του και να το επισυνάψουν σε ηλεκτρονικό μήνυμα.

Ελλιπείς ή εκπρόθεσμες αιτήσεις/φάκελοι δεν θα λαμβάνονται υπόψη.

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015 στον σύνδεσμο: https://www.hellenic-commission-educational-awards.com/

και όταν είναι αναγκαίο, στα γραφεία της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO στη διεύθυνση: Ακαδημίας 3, 10027, Αθήνα, Tηλέφωνα: 210 36 82 374/ 396 / 386 / 398.

Οι αιτήσεις υποψηφιότητας θεωρούνται εμπιστευτικές και πρέπει να είναι ενυπόγραφες.

Η προκήρυξη θα αναρτηθεί:

–στις ιστοσελίδες της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Κέντρου UNESCO για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, του Μεσογειακού Γραφείου Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη, του Πανεπιστημίου Κρήτης και Μακεδονίας.

–στις εφημερίδες ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και ΤΟ ΒΗΜΑ

https://www.hellenic-commission-educational-awards.com/

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και στα ΔΙΕΚ

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρατίθενται πληροφορίες για τις διαδικασίες επιλογής ...