Τελευταία Νέα

Παρασκευή, 29/05/2020, 09:15


Home / HEADER-NEWS / Τιμωρήθηκαν Δερμεντζόπουλος, Αρβανιτόπουλος για την πολιτική τους στο ΥΠΑΙΘ. Σάρωσαν Αμανατίδης, Κουράκης, Φωτίου

Τιμωρήθηκαν Δερμεντζόπουλος, Αρβανιτόπουλος για την πολιτική τους στο ΥΠΑΙΘ. Σάρωσαν Αμανατίδης, Κουράκης, Φωτίου

Δημοσιεύτηκε: 10:43 πμ Ιανουάριος 26th, 2015  


vouli

Δεν εξελέγη ο πρώην Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Εκτός Βουλής έμεινε και ο ο πρώην υφυπουργός Παιδείας κ. Δερμεντζόπουλος καθώς συγκέντρωσε 11.821 σταυρούς προτίμησης αποτέλεσμα που τον φέρνει στη 2η θέση πίσω από τον κ. Δημοσχάκη που καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 13.420 ψήφους. Να σημειώσουμε ότι η ΝΔ εκλέγει έναν βουλευτή στον Έβρο.

Οι χθεσινές εκλογές απ ότι φαίνεται -με τα μέχρι τώρα στοιχεία- θέτουν εντός της Βουλής τον υπουργό Παιδείας Α. Λοβέρδο, και εκτός των υφυπουργό  Α. Δερμεντζόπουλο και τον  πρώην υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο.

Πριν από αυτούς το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Παιδείας , σύμφωνα με εκτιμήσεις, «κόστισε» την  βουλευτική έδρα  την Αννα Διαμαντοπούλου, την Μαριέττα Γιαννάκου  και τον Β. Κοντογιαννόπουλο.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Αμανατίδης, Κουράκης, Φωτίου είναι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με σημαντικό κοινοβουλευτικό έργο στα θέματα της εκπαίδευσης των οποίων τα ονόματα έχουν ακουστεί κατά καιρούς για μια θέση στο Υπουργείο Παιδείας.

Και οι τρεις επανεκλέγονται, με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, στις περιφέρειες τους. Ο κ. Αμανατίδης, υπεύθυνος για τα Θρησκεύματα, προερχόμενος από το χώρο της εκπαίδευσης, κρατά την πρώτη θέση στην Α Θεσσαλονίκης, έχοντας κοντά του την κα Χαραλαμπίδου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πίνακας μοριοδότησης ΠΕ06 Αγγλικής υποψηφίων για απόσπαση στο Ε.Σ. Βρυξέλλες Ι

Συγκεκριμένα ο κ. Αμανατίδης συγκεντρώνει 25.480 σταυρούς με καταμετρημένο το 92.40 % των εκλογικών τμημάτων. Να σημειώσουμε ότι στις προηγούμενες εκλογές ο κ. Αμανατίδης είχε βρεθεί δεύτερος με 11.583 σταυρούς. Οι 25.480 ψήφοι συνιστούν αύξηση που ξεπερνά τις 110 ποσοστιαίες μονάδες τον κ. Αμανατίδη.

Στην ίδια περιφέρεια είναι υποψήφιος και ο κ. Κουράκης, Συντονιστής του Τομέα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, που μέχρι στιγμής καταλαμβάνει την 3η θέση με 20.125 σταυρούς διευρύνοντας και αυτός σημαντικά τον αριθμό των 12.975 σταυρών που είχε λάβει στις εκλογές του 2012.

Η κα Φωτίου με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα βρίσκεται στην 13η εκλόγιμη θέση με 3.668 ψήφους.

Εκτός Βουλής, όπως φαίνεται , μένει ο πρώην υφυπουργός Παιδείας κ. Δερμεντζόπουλος καθώς συγκέντρωσε 11.821 σταυρούς προτίμησης αποτέλεσμα που τον φέρνει στη 2η θέση πίσω από τον κ. Δημοσχάκη που καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 13.420 ψήφους. Να σημειώσουμε ότι η ΝΔ εκλέγει έναν βουλευτή στον Έβρο.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Άδεια ειδικού σκοπού γονέων και διακεκομμένη παρακολούθηση μαθημάτων των μαθητών

Ο έτερος υφυπουργός Παιδείας κ. Γεωργαντά επανεκλέγεται στο Κιλκίς αφού συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων, 7.414 που του εξασφαλίζουν την πρώτη εκλόγιμη θέση στο νομό της Κεντρικής Μακεδονίας.

Με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα επανεκλέγεται ο Υπουργός Παιδείας κ. Λοβέρδος καθώς βρίσκεται στη 2η εκλόγιμη θέση με 2.926 ψήφους ενώ προηγείται η κα Γεννηματά με 3.681 ψήφους και στην 3η μη εκλόγιμη θέση βρίσκεται ο κ. Χρυσοχοϊδης με 2.382 ψήφους.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr, alfavita.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΥΡΑΚΗ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ

Όπως είπε και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο Διαρκές Προγραμματικό Συνέδριο μας, τα Υπουργεία θα είναι πολύ λιγότερα από τα σημερινά, θα είναι δέκα. Η σύνθεση και η τομείς ευθύνης θα ανακοινωθούν στην ώρα τους.

Πάντως δεν θα είναι ένα υπουργικό συμβούλιο διακοσμητικό αλλά ένα ισχυρό συλλογικό όργανο πολιτικού σχεδιασμού και συντονισμού.

Τ. ΚΟΥΡΑΚΗΣ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε σήμερα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ...