Home / HEADER-NEWS / Στον ανακριτή σήμερα ανήλικος για κλοπές και εμπρησμούς σε σχολεία

Στον ανακριτή σήμερα ανήλικος για κλοπές και εμπρησμούς σε σχολεία

Δημοσιεύτηκε: 10:19 πμ Ιανουάριος 8th, 2015  


bab372880ff45a2ab85e806344a5c300_M

Στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 17χρονος που συνελήφθη από την Ασφάλεια για κλοπές κι εμπρησμό σε Λύκειο της Πάτρας στην πλατεία Μαρούδα.

Ο νεαρός , όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ «Συνελήφθη, μετά από εμπεριστατωμένη και ενδελεχή έρευνα, χθες (5-1-2015) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 17χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, εμπρησμό, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Ειδικότερα, ο δράστης συμμετείχε σε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας στις 27/12/2014 βραδινές ώρες, εισήλθαν σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας, διέρρηξαν το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών και αφαίρεσαν:

(5) εργαστηριακά μικροσκόπια,

(1) ψηφιακό προβολέα,

(1) μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή,

(1) οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή,

(1) έγχρωμο εκτυπωτή,

διάφορα επιστημονικά εργαλεία και εξοπλισμό.

Στη συνέχεια οι δράστες έβαλαν πυρκαγιά στο Εργαστήριο, με αποτέλεσμα την πρόκληση εκτεταμένων φθορών και την ολική καταστροφή των επιστημονικών εργαλείων και των ειδών του εργαστηρίου.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 17χρονου στην Πάτρα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα πέντε εργαστηριακά μικροσκόπια και τέσσερις ηλεκτρομαγνήτες, που αποτελούν επιστημονικό υλικό του σχολικού συγκροτήματος.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχουν τελέσει από κοινού και τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις, στο ίδιο σχολικό συγκρότημα:

στις (13-12-2014) βραδινές ώρες εισήλθαν σε ισόγειο αποθηκευτικό χώρο και έβαλαν πυρκαγιά με αποτέλεσμα την πρόκληση εκτεταμένων φθορών,

από τις (19-12-2014) μέχρι και τις (22-12-2014) διέρρηξαν το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών και αφαίρεσαν μια μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή και μια μονάδα αναπαραγωγής ψηφιακών δίσκων ( DVD – player ). Στη συνέχεια έβαλαν πυρκαγιά σε κάδο απορριμμάτων,

στις (23-12-2014) εισήλθαν σε σχολική αίθουσα και αφού ανέγραψαν συνθήματα στους τοίχους, έβαλαν πυρκαγιά σε ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο και μια καρέκλα.

Τα εργαστηριακά μικροσκόπια και το επιστημονικό υλικό που βρέθηκε στην οικία του 17χρονου αποδόθηκαν στην διευθύντρια στου σχολικού συγκροτήματος.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής ομάδας».

thebest.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...