Τελευταία Νέα

Τρίτη, 02/06/2020, 07:52


Home / HEADER-NEWS / Προκλητική εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ δύο μέρες μετά τις εκλογές

Προκλητική εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ δύο μέρες μετά τις εκλογές

Δημοσιεύτηκε: 10:39 πμ Ιανουάριος 28th, 2015  


LOVERDOS

Τουλάχιστον προκλητική και σίγουρα αντιδεοντολογική κρίνεται η ενέργεια του υπουργείου Παιδείας να εκδώσει εγκύκλιο που αφορά ζήτημα πολιτικής κατεύθυνσης, λίγες ώρες πριν παραδώσει η απερχόμενη ηγεσία.

Με νέα εγκύκλιο που εκδόθηκε σήμερα(!) και απεστάλη σε σε όλες τις αρμόδιες Διευθύνσεις, ορίσθηκαν οι προϋποθέσεις απαλλαγής των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών χορηγείται ύστερα από Υπεύθυνη Δήλωση του ν.1599/1986, του ίδιου του μαθητή (αν είναι ενήλικος) ή και των δύο γονέων του (αν είναι ανήλικος), στην οποία θα αναφέρεται ότι ο μαθητής δεν είναι Χριστιανός Ορθόδοξος και εξ αυτού επικαλείται λόγους θρησκευτικής συνείδησης, χωρίς να είναι υποχρεωτική η αναφορά του θρησκεύματος στο οποίο ανήκει, εκτός αν το επιθυμεί.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Οδηγίες και κατευθύνσεις για την ίδρυση και λειτουργία Τάξεων Υποδοχής (ΤΥ) ΖΕΠ για το σχολικό έτος 2020-2021 σε δημοτικά

ΑΥΓΗ

…………………………………………………………………………………………………

Ο Αν. Λοβέρδος δυσχέρανε την απαλλαγή από τα Θρησκευτικά

Άλλη μία προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων προστέθηκε στη λίστα των πεπραγμένων του απερχόμενου υπουργού Παιδείας, Αν. Λοβέρδου. Με εγκύκλιο που υπέγραψε στο «παρά πέντε» των εκλογών επιχειρεί να σκληρύνει το καθεστώς χορήγησης απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών.

Ειδικότερα η εγκύκλιος ορίζει ότι η απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών χορηγείται ύστερα από υπεύθυνη δήλωση του μαθητή (αν είναι ενήλικος) ή και των δύο γονέων του (αν είναι ανήλικος), στην οποία θα αναφέρεται ότι ο μαθητής δεν είναι χριστιανός ορθόδοξος και εξ αυτού επικαλείται λόγους θρησκευτικής συνείδησης, χωρίς να είναι υποχρεωτική η αναφορά του θρησκεύματος στο οποίο ανήκει. Μάλιστα, προβλέπεται ότι η δήλωση αυτή θα ακολουθεί το μαθητή σε όλο τον εκπαιδευτικό του βίο, κάτι σαν φακέλωμα.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ενημέρωση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για την συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Σχολών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, τα παραπάνω προβλέπονται επειδή «έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα κατάχρησης του δικαιώματος απαλλαγής από τα Θρησκευτικά για λόγους που δεν συνδέονται με την ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης».

Επιπλέον ανατίθεται ρόλος ανακριτικών αρχών στους διευθυντές των σχολείων, οι οποίοι καλούνται «να ελέγχουν την τεκμηρίωση των προβαλλόμενων λόγων, επισημαίνοντας σε κάθε ενδιαφερόμενο τη σοβαρότητα των σχετικών δηλώσεων».

ΑΥΓΗ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

5800 προσλήψεις αναπληρωτών και ειδικού προσωπικού από το ΠΔΕ για το 2020-21

Διάταξη για την αξιοποίηση για μια ακόμη χρονιά του ΠΔΕ για προσλήψεις ...