Home / HEADER-NEWS / Προεκλογικό ΕΣΥΠ από τον Υπουργό Παιδείας στις 8/1/2015

Προεκλογικό ΕΣΥΠ από τον Υπουργό Παιδείας στις 8/1/2015

Δημοσιεύτηκε: 3:20 μμ Ιανουάριος 6th, 2015  


ypep8-marousi-5

Λίγες ημέρες μετά την προκήρυξη των εκλογών:

–    αντί να ασχολείται με την επίλυση των δραματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το  δημόσιο σχολείο εξαιτίας της ασκούμενης πολιτικής,

–    αντί να φροντίζει για την πλήρωση των χιλιάδων  εκπαιδευτικών κενών που ακόμα υπάρχουν, παρά το γεγονός πως βρισκόμαστε στη μέση της διδακτικής χρονιάς,

–    αντί να φροντίζει για την επίλυση των σοβαρών εκπαιδευτικών προβλημάτων που έχει δημιουργήσει ο ν.4186/13 στους μαθητές των λυκείων με την τράπεζα θεμάτων και το νέο εξεταστικό σύστημα, που μετατρέπουν το λύκειο σε ένα απέραντο εξεταστικό κέντρο,

–    αντί να ασχολείται με τη λύση των τραγικών επιπτώσεων των διαθεσιμοτήτων των εκπαιδευτικών των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ τους οποίους αναγκάζει να βιώνουν μιαν απίστευτη εργασιακή ομηρία, αφήνοντας ορισμένους ακόμα και απλήρωτους και ανασφάλιστους για 10 μήνες!

–    αντί να φροντίζει για την επίλυση των σοβαρών εργασιακών και κοινωνικών προβλημάτων των εκπαιδευτικών και να τους απαλλάξει από το καθεστώς φόβου και πειθάρχησης που έχει επιβληθεί στα σχολεία από την αξιολόγηση – χειραγώγηση και το νέο πειθαρχικό, συγκαλεί στις 8/1/15, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, το περίφημο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας, σε επίπεδο Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης, σε μια συνεδρίαση χωρίς θεματολογία, αλλά με την απαραίτητη προεκλογικά παρουσία του Υπουργού, όπως μας ενημερώνει και η πρόσκληση που εστάλη στους φορείς.

Προφανώς αυτό θα είναι και το θέμα της συνεδρίασης: η παρουσία του Υπουργού….

Αθήνα, 5/1/15

Θέμης Κοτσιφάκης

Πρόεδρος ΟΛΜΕ

https://thekotsi.blogspot.gr/

………………………………………

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Αθήνα, 5.1.2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 33ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ

ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – ΣΠΔΕ

Σας καλούμε στην 33η συνεδρίαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΠΔΕ) με την παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 11.30 το πρωί στην αίθουσα Jacqueline de Romilly, στο ισόγειο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οδός Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΠΔΕ

ΟΜ. ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΣΤΕΛΛΑ ΠΡΙΟΒΟΛΟΥ

…………………………………………

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 15 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

1. Η ανάγκη ομοιογένειας των διαφορετικών τύπων δημοτικού σχολείου.

2. Η συρρίκνωση του ελεύθερου χρόνου των μαθητών: το σχολείο που «πνίγει» τους μαθητές.

3. Η τσάντα που πρέπει να μένει στο σχολείο, ο μικρός μαθητής που πρέπει να μελετά στο σχολείο και να παίζει και να διασκεδάζει στο σπίτι ή εκτός σπιτιού.

4. Η Επίτευξη της συνοχής της ύλης με εξορθολογισμό της έκτασης της διδακτέας ύλης. Αντιστοιχία στόχων και αναλυτικού προγράμματος, έλεγχος της σχολικής μονάδας ως προς την επίτευξη των σκοπών και των επιδιώξεων του προγράμματος σπουδών .

5. Η Βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης γνώσης σε όλους τους μαθητές. Ανακαλυπτική – διερευνητική, ομαδοσυνεργατική μέθοδος, μαθητοκεντρική διδασκαλία, προώθηση εναλλακτικών διδακτικών προσεγγίσεων ανάλογα και με τις ατομικές ιδιαιτερότητες και εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών κάθε τάξης. Δημιουργία κινήτρων μάθησης.

6. Η ενίσχυση της πολιτισμικής ευαισθητοποίησης των παιδιών μας, η κατανόηση της λαϊκής παραδοσιακής μας κουλτούρας αλλά και της κλασικής και των σύγχρονων μορφών τέχνης με σκοπό να εκτιμήσουν τον κόσμο των τεχνών, της μουσικής και της λογοτεχνίας μας αλλά και τα επιτεύγματα των άλλων λαών στον τομέα της τέχνης.

7. Η καθολική εφαρμογή του «κοινωνικού σχολείου». Το άνοιγμα του σχολείου στη διανόηση, στην τέχνη, στην άθληση και στην τοπική κοινωνία.

8. Ο βαθμός αξιοποίησης πολλαπλών εκπαιδευτικών υλικών – μέσων και ουσιαστικής χρήσης ηλεκτρονικών και συμβατικών βιβλιοθηκών στην καθημερινότητα των εκπαιδευτικών μονάδων. Το ηλεκτρονικό βιβλίο (e-book).

9. Ο Σεβασμός της διαφορετικότητας και της πολιτισμικής ετερότητας στο πλαίσιο μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας.

10. O Περιορισμός της σχολικής αποτυχίας και της μαθητικής διαρροής.

11. Η Παροχή πιστοποιημένων τίτλων σπουδών αντίστοιχων με αυτούς άλλων χωρών της Ε.Ε. Πιστοποίηση επιπέδου γλωσσομάθειας και γνώσεων Πληροφορικής σε περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο.

12. Το περιεχόμενο και το επίπεδο μιας διαρκούς, πολύμορφης και ποιοτικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών αλλά και των διοικητικών υπαλλήλων. H προώθηση της διά βίου εκπαίδευσης για τη διαρκή αναβάθμιση της γνώσης.

13 Η αναδιάρθρωση της δομής της διοίκησης και της επιστημονικής καθοδήγησης της εκπαίδευσης, τόσο στην κεντρική υπηρεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ, όσο και στις περιφερειακές υπηρεσίες και στους εποπτευόμενους φορείς, προκειμένου να αναπτυχθεί μια δομημένη στρατηγική επιλογή και να γίνει αποτελεσματική η διαχείριση της καινοτομίας.

14. Η επάρκεια του εκπαιδευτικού, του διοικητικού και του βοηθητικού προσωπικού, προκειμένου οι εκπαιδευτικές μονάδες να λειτουργούν με στοιχειώδη ποιότητα, αλλά και η αντιμετώπιση προβλημάτων υλικοτεχνικής υποδομής.

15. Τέλος, ο σχεδιασμός και η θεσμοθέτηση μέτρων για την τεκμηρίωση – διασφάλιση – ανατροφοδότηση της ποιότητας στο εκπαιδευτικό σύστημα και αντίστοιχων κινήτρων για το ανθρώπινο δυναμικό.

ΥΠΑΙΘ

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...