Home / HEADER-NEWS / Προβλήματα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Ειδίκευση Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού)

Προβλήματα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Ειδίκευση Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού)

Δημοσιεύτηκε: 8:52 μμ Ιανουάριος 16th, 2015  


ionio

Το παρακάτω video δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία των φοιτητών της Ειδίκευσης Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Τμήματος Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου με έδρα την Κέρκυρα και αποτελεί την απέλπιδα προσπάθειά μας για λίγη σημασία από το Πανεπιστήμιο.

Η κατάσταση έχει ώς εξής: Η Ειδίκευση Ισπανικής κλείνει, όμως μέχρι να κλείσει έντελώς (2018) πρέπει οι φοιτητές που είναι ακόμα ενεργοί, να πάρουν πτυχίο. Αλλά αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένας καθηγητής για να διδάξει και να εξετάσει τα μαθήματα που αναφέρονται στο πρόγραμμα σπουδών της Ειδίκευης Ισπανικής. Και σαν να μην μας έφτανε αυτό, εμείς οι φοιτητές έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την αδιάφορη σε σημείο κοροϊδίας στάση όλων των αρμοδίων αρχών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας. Από την πρύτανη (κα Σαλή) μέχρι τους καθηγητές του Τμήματος, όλοι κάνουν τα στραβά μάτια, δίνοντάς μας προφορικές υποσχέσεις και δηλώνοντας πως κατανοούν την θέση μας και πως μας υποστηρίζουν και πως δεν υπάρχει το ενδεχόμενο να μην ορκιστούμε απόφοιτοι. Οι πράξεις τους όμως μαρτυρούν το αντίθετο, αφού έχουμε γίνει κυριολεκτικά μπαλάκι, καθώς κάθε τόσο βγαίνει και μια απόφαση με την οποία ρίχνουν ευθύνη ο ένας στον άλλον. Θα έπρεπε να το περιμέναμε βέβαια, αν αναλογιστούμε λίγο το πολιτικό σκηνικό της χώρας και θεωρήσουμε το Πανεπιστήμιο μικρογραφία της κοινωνίας…..

Από την μια η πρύτανης δεν διατίθεται να χορηγήσει κάποιο ποσό που να αρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες της Ειδίκευσης Ισπανικής σε διδακτικό προσωπικό, απεναντίας, ασχολείται με συνεντεύξεις και δημοσιεύσεις άρθρων για την διαφήμιση του Ιονίου Πανεπιστημίου, προσκαλώντας φοιτητές και δίνοντας υποσχέσεις για ένα ειδυλλιακό περιβάλλον φοίτησης και μια ήρεμη φοιτητική ζωή….. Από την άλλη η Συνέλευση του Τμήματος αποφάσισε πως τα λίγα χρήματα που μας δίνονται (Απόφαση της 6ης Συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΙΠ, 21-11-2014, συμφωνα με την οποία διατίθεται ποσοστο 1/6 της χορηγηθείσης πίστωσης στο κάθε ένα από τα έξι Τμήματα του ΙΠ)  είναι σοφότερο να δαπανηθούν για να προκυρηχθούν θέσεις για όλες τις άλλες κατευθύνσεις του Τμήματος και τελευταίας της δικής μας, για την οποία τελικά θα προκυρηχθεί μόνο μία θέση καθηγητή με πενιχρή αμοιβή και μάλιστα μετά το πέρας των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 και μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Και όσο καιρό εξελίσσεται το πρόβλημα, το Συμβούλιο του Ιδρύματος και ο Συνήγορος του Φοιτητή είναι απλά εξαφανισμένοι.

Η όλη κατάσταση είναι απλά απαράδεκτη και οι φοιτητές βλέπουμε το πτυχίο μας να απομακρύνεται όλο και περισσότερο αφού χάσαμε ήδη ένα εξάμηνο. Έτσι αποφασίσαμε να δημοσιοποιήσουμε το θέμα μας όχι γιατί περιμένουμε κάποια λύση στην παιδεία της Ελλάδας του 2015 ή εν όψει εκλογών, αλλά περισσότερο για να γίνει γνωστή η κατάσταση που επικρατεί στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Οι φοιτητές της Ειδίκευσης Ισπανικής

www.xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...