Home / HEADER-NEWS / ΟΚΠΕ – Σφοδρές αντιδράσεις για τις οργανικές θέσεις στην Α/θμια

ΟΚΠΕ – Σφοδρές αντιδράσεις για τις οργανικές θέσεις στην Α/θμια

Δημοσιεύτηκε: 1:56 μμ Ιανουάριος 15th, 2015  


daskalos

«Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κάτω από την πίεση της προεκλογικής περιόδου και πιστό στην τακτική της ρουσφετολογίας που πάντα το διέκρινε, ανακοίνωσε τη σύσταση 3.657 οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ουσιαστικά, πρόκειται για υπουργική απόφαση που αφορά τη μεταφορά των περίπου 3.900 οργανικών θέσεων από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, η οποία ωστόσο γεννά πολλά ερωτηματικά για το αν έχει νομική ισχύ, λόγω της προκήρυξης των εθνικών εκλογών» αναφέρει μεταξύ των άλλων σε δελτίο τύπου της  η Ομοσπονδία Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με αφορμή των πληροφορία ότι ο υπουργός Παιδείας υπέγραψε εκ μέρους του τη σύσταση 3.657 οργανικών θέσεων.

Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για προεκλογικό πανικό αυτών που αποφασίζουν για τις τύχες των εκπαιδευτικών που  είναι τόσο έντονος που τους οδηγεί σε αυθαίρετα σπασμωδικές κινήσεις, οι οποίες δεν έχουν στόχο να βοηθήσουν την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά να σπείρουν την έριδα και τη διχόνοια ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς, δημιουργώντας αναπόφευκτα ένα κλίμα αδικαιολόγητης έντασης.

«Αυτό όμως που καταφέρνουν στην πράξη είναι να δώσουν τη χαριστική βολή στους εαυτούς τους ως εκφραστές της υποκρισίας και της αλαζονείας. Στο βωμό της ρουσφετολογίας και για να ικανοποιηθεί μόνο ένα ελάχιστο ποσοστό εκπαιδευτικών, αδικούνται κατάφωρα χιλιάδες εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που υπηρετούν χρόνια με οργανική θέση στη βαθμίδα αυτή» τονίζεται στο δελτίο τύπου.

Η ΟΚΠΕ δεν παραλείπει να αναφέρει ότι «μέσω της ανακοίνωσης σύστασης των συγκεκριμένων οργανικών θέσεων, το Υπουργείο επιχειρεί να βάλει τέλος στην άκρως διαφανή διαδικασία των μεταθέσεων με μοριοδότηση, νομιμοποιώντας τη συνολικά αδιαφανή και άδικη διαδικασία των μετατάξεων» ενώ γνωστοποιεί πως «έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης των μετατάξεων πολύ νωρίς, από την αρχή που προέκυψε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Δυστυχώς όμως, η δικαιοσύνη, με την αργοπορία που τη χαρακτηρίζει, αδυνατεί να προβεί στην έγκαιρη εκδίκαση της απόφασης, μη δίνοντας επομένως τη δέουσα λύση και κρατώντας σε ομηρία χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Διαιωνίζεται με τον τρόπο αυτό η έντονη ανησυχία της εκπαιδευτικής κοινότητας προς όφελος των κυβερνητικών σχεδιασμών».

«Η Ομοσπονδία Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εδώ και χρόνια έχει καταθέσει πρόταση στο Υπουργείο για ενιαίο πίνακα μεταθέσεων – αποσπάσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προβλέποντας και διευκολύνοντας τη μετακίνηση εκπαιδευτικών μεταξύ των δύο βαθμίδων. Δυστυχώς όμως, επιβεβαιώνεται ότι υπάρχουν προτάσεις αλλά όχι πολιτική βούληση για ορθότερη αξιοποίηση του ανθρωπίνου δυναμικού της εκπαίδευσης, αφήνοντας παραθυράκια μόνο για πελατειακές σχέσεις».

Το δελτίο τύπου που τιτλοφορείται «προεκλογικό ρουσφέτι οι οργανικές θέσεις» κλείνει  με τη φράση «Ήρθε η ώρα της αξιολόγησής σας!!!»

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων Α/θμιας – Ένα πολύ μεγάλο μπράβο στον Υπουργό!

Προεκλογική “φιέστα” η σύσταση οργανικών θέσεων για τους μεταταχθέvτες από τη Β/θμια στην Α/θμια;

Ο πίνακας με τη σύσταση οργανικών θέσεων ειδικοτήτων στην Π.Ε.

Να ακυρωθούν οι αποφάσεις των μετατάξεων και να ξεκινήσει η διαδικασία από την αρχή

Καταγγελία για τις αδιαφανείς διαδικασίες στις μετατάξεις

ΠΕΚΑΓΕΠΕ – Κύριε Λοβέρδο, η θητεία σας δεν αρχίζει τώρα, αλλά τελειώνει σε δύο εβδομάδες!

Υποχρεωτικές Μετατάξεις – Το ιστορικό από το 2013 έως σήμερα. Οι αδιαφανείς διαδικασίες


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...