Home / HEADER-NEWS / Οι πιστώσεις έχουν εξαντληθεί. Η ΔΟΕ ζήτησε συνάντηση με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου

Οι πιστώσεις έχουν εξαντληθεί. Η ΔΟΕ ζήτησε συνάντηση με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου

Δημοσιεύτηκε: 7:11 μμ Ιανουάριος 29th, 2015  


ypep8-marousi-5

Με αφορμή ερωτήματά σας ,σχετικά με νέες προσλήψεις αναπληρωτών, μόνιμους διορισμούς, αναγνώριση προϋπηρεσίας, μετατάξεις κλπ ,σας ενημερώνω για τα εξής:

1.Οι πιστώσεις κρατικού προϋπολογισμού και ΕΣΠΑ , που υπήρχαν για προσλήψεις αναπληρωτών, εξαντλήθηκαν σχεδόν όλες, μετά τις τελευταίες 890 προσλήψεις που έγιναν την προηγούμενη βδομάδα.

Φυσικά υπάρχουν ακόμη κενά στα σχολεία τα οποία πρέπει να καλυφθούν άμεσα.

Γι’ να γίνει αυτό θα πρέπει η νέα πολιτική ηγεσία να εξασφαλίσει τις απαραίτητες πιστώσεις, από το υπουργείο οικονομικών.

2.Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα θέματα θα αναμένουμε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, στο τέλος της επόμενης βδομάδας, όπου εκεί θα υπάρξουν και οι σχετικές εξαγγελίες-δεσμεύσεις.

3.Σε ό,τι με αφορά, ως αιρετός του ΚΥΣΠΕ, θα αποστείλω επιστολή-υπόμνημα στη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου-όπως έκανα και σε όλες τις προηγούμενες-για όλα τα θέματα της αρμοδιότητάς μου ,προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις σε ζητήματα που για χρόνια μας ταλανίζουν.

4.Η ΔΟΕ έχει ήδη ζητήσει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για όλα τα θέματα του κλάδου.

Σε αναμονή,λοιπόν,των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Δ. ΜΠΡΑΤΗΣ Facebook

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Στεγαστικό επίδομα για τους σπουδαστές ΙΕΚ

…………………………………………………………………………………………………..

Αρ. Πρωτ.1378 Αθήνα 29/1/2015Προς

1. τον Υπουργό Παιδείας

κ. Αριστείδη Μπαλτά

2. τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας

κ. Τάσο Κουράκη

 

 

Θέμα: «Αίτημα συνάντησης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας»

 

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αναπληρωτή Υπουργέ,

 

Δεχτείτε τις θερμότερες ευχές μας για επιτυχία στα καθήκοντα τα οποία πρόσφατα αναλάβατε.

Ταυτόχρονα με τις ευχές μας, καταθέτουμε αίτημα για άμεση συνάντηση μαζί σας με αντικείμενο τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης, η αναστάτωση που προκάλεσε στον εκπαιδευτικό κόσμο η προσπάθεια επιβολής της αξιολόγησης – χειραγώγησης και η ανάγκη της κατάργησης του υφιστάμενου νομικού πλαισίου για την αξιολόγηση, οι άδικες πειθαρχικές διώξεις σε  βάρος εκπαιδευτικών που καθιστούν επιτακτική την αλλαγή του υφιστάμενου πειθαρχικού δικαίου, η συνεχιζόμενη οικονομική και επιστημονική υποβάθμισή των λειτουργών της εκπαίδευσης, η αδιοριστία που μαστίζει εκπαίδευση και εκπαιδευτικούς, οι άδικες και με παραβίαση του νομικού πλαισίου μετατάξεις, η υποβάθμιση της ειδικής αλλά και της προσχολικής αγωγής, είναι μερικά μόνο από τα φλέγοντα θέματα που απαιτούν ουσιαστικό και ειλικρινή  διάλογο, δίκαιες αποφάσεις και αποτελεσματικές λύσεις.

Έχουν συσσωρευτεί, στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πολλά προβλήματα τα οποία καθημερινά αυξάνονται και δυναμιτίζουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, ταλανίζοντας μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Εκτιμούμε, ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα στο αίτημά μας και θα καλέσετε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στη συνάντηση που ζητάμε, εγκαινιάζοντας μια διαδικασία διαρκούς, ανοιχτού και ξεκάθαρου διαλόγου, με στόχο να δοθούν λύσεις στα μεγάλα ζητήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαδικτυακή ημερίδα ΑΠΘ: «Τεχνολογίες Ομιλίας, Μετάφραση και Επικοινωνία»

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διοργανώνουν διαδικτυακή ημερίδα με ...