Τελευταία Νέα

Friday, 09/22/17, 07:26Οφέλη της διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες

Δημοσιεύτηκε:

11:27 πμ Ιανουάριος 19th, 2015

Symptoms-of-Dyslexia-Infographic-951

Ένα από τα βασικά προβλήματα ενός παιδιού με μαθησιακές δυσκολίες από την πρώτη τάξη του Γυμνασίου έως και τη τελευταία του Λυκείου είναι η εκμάθηση  των  Αρχαίων  Ελληνικών.

Tην ωφέλεια   λοιπόν αυτή αναγνωρίζουν οι  καθηγητές του εξωτερικού αλλά και το ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό σύστημα καθώς ενέταξαν μέσα στα σχολεία  τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών.

Σύμφωνα με την έρευνα του Ανοιχτού Ψυχοθεραπευτικού Κέντρου, τα παιδιά που διδάσκονται  την ορθογραφία του πολυτονικού συστήματος αναπτύσσουν γρηγορότερα τις αντιληπτικές τους ικανότητες σε σχέση με εκείνα που διδάσκονται μονοτονικό.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε  σε μαθητές  Γυμνασίου και Λυκείου  με μαθησιακές δυσκολίες κατέληξαν στα εξής συμπεράσματα.

– Η περιοχή Broca, που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του εγκεφάλου, ενεργοποιήθηκε λίγο περισσότερο, λόγω του  Αρχαίου Ελληνικού αλφαβήτου διότι χρησιμοποιήθηκαν επιτυχώς φωνήεντα σε γραφή για πρώτη φορά.

-Ο ανθρώπινος εγκέφαλος επαναπρογραμματίστηκε ριζικώς και προκάλεσε μία ουσιώδη αλλαγή στην ψυχολογία των χρηστών του αλφαβήτου από την οποία προέκυψε η ανάγκη επικοινωνίας των πολιτών δια της λειτουργίας του θεάτρου.

Της Εβίνας Γαλαζούλα

e-mesara.gr

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόωρη αποχώρηση μαθητών Δημοτικού μέχρι την πλήρη κάλυψη των κενών
          

     

2 Σχόλια

  1. Μπορώ μα έχω την,βιβλιογραφία με την,έρευνα του Ψυχοθεραπευτικού Κέντρου στο email μου; Προκειται για μεταπτυχιακή εργασία. Ευχαριστώ.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Sorry. No data so far.

Sorry. No data so far.

Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Υποστηρικτικό υλικό για τα φιλολογικά μαθήματα Γυμνασίου και Λυκείου

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu Με έγγραφο που υπογράφει ο Αν. Γενικός Γραμματέας το Υπουργείο ...

Μοιράσου!