Τελευταία Νέα

Κυριακή, 31/05/2020, 23:06


Home / HEADER-NEWS / Οφέλη της διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες

Οφέλη της διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες

Δημοσιεύτηκε: 11:27 πμ Ιανουάριος 19th, 2015  


Symptoms-of-Dyslexia-Infographic-951

Ένα από τα βασικά προβλήματα ενός παιδιού με μαθησιακές δυσκολίες από την πρώτη τάξη του Γυμνασίου έως και τη τελευταία του Λυκείου είναι η εκμάθηση  των  Αρχαίων  Ελληνικών.

Tην ωφέλεια   λοιπόν αυτή αναγνωρίζουν οι  καθηγητές του εξωτερικού αλλά και το ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό σύστημα καθώς ενέταξαν μέσα στα σχολεία  τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών.

Σύμφωνα με την έρευνα του Ανοιχτού Ψυχοθεραπευτικού Κέντρου, τα παιδιά που διδάσκονται  την ορθογραφία του πολυτονικού συστήματος αναπτύσσουν γρηγορότερα τις αντιληπτικές τους ικανότητες σε σχέση με εκείνα που διδάσκονται μονοτονικό.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ενημέρωση του Νεκτάριου Κορδή για διορισμούς και νομοσχέδιο

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε  σε μαθητές  Γυμνασίου και Λυκείου  με μαθησιακές δυσκολίες κατέληξαν στα εξής συμπεράσματα.

– Η περιοχή Broca, που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του εγκεφάλου, ενεργοποιήθηκε λίγο περισσότερο, λόγω του  Αρχαίου Ελληνικού αλφαβήτου διότι χρησιμοποιήθηκαν επιτυχώς φωνήεντα σε γραφή για πρώτη φορά.

-Ο ανθρώπινος εγκέφαλος επαναπρογραμματίστηκε ριζικώς και προκάλεσε μία ουσιώδη αλλαγή στην ψυχολογία των χρηστών του αλφαβήτου από την οποία προέκυψε η ανάγκη επικοινωνίας των πολιτών δια της λειτουργίας του θεάτρου.

Της Εβίνας Γαλαζούλα

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη διενέργεια κλινικών, εργαστηριακών ασκήσεων και εξετάσεων στα ΑΕΙ"

e-mesara.gr

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ


 

3 Σχόλια

  1. Μπορώ μα έχω την,βιβλιογραφία με την,έρευνα του Ψυχοθεραπευτικού Κέντρου στο email μου; Προκειται για μεταπτυχιακή εργασία. Ευχαριστώ.

    • θα πρέπει να μιλήσετε με τις πηγές του αρθρου Πηγή: ygeianews.gr newsbeast.gr αν και είναι αρκετά παλιό 15/6/ 2012

    • Ιφιγένεια Κυριαζή

      Αν έχει δημοσιευτεί σε επιστημονικό περιοδικό (που δεν το νομίζω) θα το βρείτε στο google scholar. Η σημαντικότητα των άρθρων καταδεικνύεται από τον αριθμό των αναφορών (citations). Εγώ ούτε στην τουαλέτα δεν θα το διάβαζα το συγκεκριμένο.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ενημέρωση για τα σχολικά βιβλία Γυμνασίου ΕΑΕ, Λυκείου ΕΑΕ και ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ.

Ενημέρωση για τα σχολικά βιβλία Γυμνασίου ΕΑΕ, Λυκείου ΕΑΕ και ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ. Η ...