Home / HEADER-NEWS / Κατρούγκαλος – Άμεση ανάκληση των άδικων απολύσεων μέσω διαθεσιμότητας

Κατρούγκαλος – Άμεση ανάκληση των άδικων απολύσεων μέσω διαθεσιμότητας

Δημοσιεύτηκε: 6:35 πμ Ιανουάριος 28th, 2015  


diathesimotita

Κατρούγκαλος: Ανάκληση απολύσεων από διαθεσιμότητα

Την ανάκληση των απολύσεων στο Δημόσιο που προήλθαν από το μέτρο της διαθεσιμότητας ή κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας προανήγγειλε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.
Μιλώντας στο Mega, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε πως «έχουμε δεσμευτεί ότι όσες απολύσεις έγιναν αντισυνταγματικά  -μέσα σ’ αυτές και όσες έγιναν με το μέτρο της διαθεσιμότητας- θα ανακληθούν».
Ανακαλούνται όλες οι απολύσεις που έγιναν βάσει των μνημονιακών δεσμεύσεων, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως δεν αναγνωρίζονται από τη νέα κυβέρνηση οι ποσοτικοί στόχοι που είχαν συμφωνηθεί μεταξύ της προηγούμενης κυβέρνησης και της τρόικας.
Πρόσθεσε πως για να γίνει αυτό δεν είναι απαραίτητη νέα νομοθετική ρύθμιση, αλλά υπουργική απόφαση, την οποία θα υπογράψει άμεσα.
Όσο για το κόστος των επαναπρολήψεων απάντησε πως είναι κοστολογημένη και περιλαμβάνεται στα μέτρα που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη.
Για την αξιολόγηση δήλωσε ότι θα προωθήσει ένα σύστημα τίμιο, όχι τιμωρητικό και εκδικητικό, και πρόσθεσε πως στόχος του είναι μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο να κλείσουν όλες οι εκκρεμείς πειθαρχικές υποθέσεις δημοσίων υπαλλήλων, με σκοπό να εφαρμοστεί το υπάρχον νομικό πλαίσιο, το οποίο έκρινε επαρκές.
Εξέφρασε την άποψη πως οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να συμμετέχουν στα πειθαρχικά συμβούλιο -κρίνοντας συναδέλφους τους- χωρίς ωστόσο να έχουν την πλειοψηφία στη λήψη της απόφασης.
Για το ενιαίο μισθολόγιο το χαρακτήρισε απολύτως σωστό και δίκαιο και σημείωσε πως θα πρέπει να γίνει εξορθολογισμός των αμοιβών στο Δημόσιο. Στόχος είναι -είπε- να ολοκληρωθεί ο μηδενισμός των ανισοτήτων μέσα στο επόμενο εξάμηνο.
Mega.gr, dictyo.gr

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...