Home / HEADER-NEWS / Η αλλαγή ονομασίας του Υπουργείου θα κοστίσει….

Η αλλαγή ονομασίας του Υπουργείου θα κοστίσει….

Δημοσιεύτηκε: 3:18 μμ Ιανουάριος 29th, 2015  


xrimata

Αρκετές χιλιάδες ευρώ αναμένεται να κοστίσει η μετονομασία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων. Όπως έχει γράψει το news.gr δεν είναι  η πρώτη φορά που το Υπουργείο Παιδείας αλλάζει όνομα.

Φυσική η αλλαγή της ονομασίας έχει κόστος καθώς θα πρέπει να τυπωθούν νέα λογότυπα του Υπουργείου και άλλων φορέων που εποπτεύει ενώ αλλαγές θα πρέπει να γίνουν και στις σφραγίδες, στις πινακίδες σήμανσης κ.α

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι οι νέες σφραγίδες για την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας στοίχισαν το 2013 6.000 ευρώ ενώ αν αθροίσουμε και το κόστος των σφραγίδων για τους υπόλοιπους φορείς , όπως είναι τα σχολεία, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι Περιφερειακές Διευθύνσεις, τα Αρχεία του Κράτους  κ.α. γίνεται αντιληπτό ότι το κόστος αναμένεται να ξεπεράσει τα 300.000 ευρώ. Για παράδειγμα η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου για την προµήθεια σφραγίδων µε τη νέα συντοµογραφία του τίτλου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευµάτων το 2013 δαπάνησε το ποσό των 80 ευρώ.

Να σημειώσουμε ότι όταν το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού μετονομάστηκε σε Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μόνο οι πινακίδες σήμανσης της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου στοίχισαν 734,61 ευρώ.

Από την άλλη πλευρά να αναφέρουμε ότι η ενοποίηση των Υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού εξοικονόμησε μια θέση κυβερνητικού στελέχους καθώς πριν την ενοποίηση στα δυο Υπουργεία είχαν τοποθετηθεί 2 υπουργοί και 4 υφυπουργοί ενώ πλέον ο αριθμός τους ανέρχεται σε 5. Αυτό θα έχει επίπτωση και στον αριθμό των συμβούλων που αναμένεται να είναι λιγότεροι.

Καλόγηρος Βασίλειος


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...