Home / Featured / ΤHE GUARDIAN : Οι εκπαιδευτικοί επιλέγουν το επάγγελμα επειδή το αγαπούν, όχι για τις διακοπές

ΤHE GUARDIAN : Οι εκπαιδευτικοί επιλέγουν το επάγγελμα επειδή το αγαπούν, όχι για τις διακοπές

Δημοσιεύτηκε: 7:18 μμ Ιανουάριος 29th, 2015  


MATHITIS

Η συγκεκριμένη έρευνα έγινε πρόσφατα από μία ένωση εκπαιδευτικών και λεκτόρων της Μ. Βρετανίας σε μάχιμους εκπαιδευτικούς της τάξης. Στόχος της έρευνας ήταν να διαπιστώσει ποιοι είναι λόγοι που κάνουν πολλούς να εξασκήσουν το επάγγελμα του εκπαιδευτικού. Δείγμα ήταν 858 εκπαιδευτικοί. Οι παράγοντες που λειτούργησαν θετικά για την επιλογή του επαγγέλματος του εκπαιδευτικού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας που δημοσίευσε η εφημερίδα Τhe Guardian  (Five top reasons people become teachers), συνοψίζονται στους παρακάτω : 

Μετάφραση: Παντέρας Νίκος

Γιατί δουλεύουν κοντά σε νέους ανθρώπους και θέλουν να βοηθήσουν την εκπαίδευση να πάει μπροστά. Από τα 858 άτομα( δείγμα έρευνας) που απάντησαν στην ερώτηση: ποιος είναι ο λόγος επιλογής επαγγέλματος , πάνω από το 80 % είπε το έκανε γιατί ήθελε να διδάξει και επειδή απολαμβάνει να δουλεύει κοντά στους νέους. H εντύπωση που επικρατεί ότι η επιλογή του συγκεκριμένου επαγγέλματος γίνεται, για τις μακροχρόνιες διακοπές, ήταν στην πραγματικότητα η λιγότερο δημοφιλής στις απαντήσεις . Μόνο το 20 % των ερωτώμενων δήλωσε ότι σκέφθηκαν να γίνουν δάσκαλοι για αυτό το λόγο.
Η ποικιλία που έχει το επάγγελμα του εκπαιδευτικού. Αυτή ήταν ένας άλλος σημαντικός λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι αρχίζουν τη διδασκαλία , με το 57 % των ερωτηθέντων να απαντούν αυτό . Καμία ημέρα δεν είναι ίδια.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΔΩ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αφιερωμένο σε όσους νομίζουν ότι ο εκπαιδευτικός κάθεται…


 

Ένα σχόλιο

  1. A teacher should have the kind of mind which always wants to go on learning. Teaching is a job at which one will never be perfect: there is always something more to learn about it.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...