Home / HEADER-NEWS / Απίστευτο περιστατικό bulling στη Λέσβο. Τραυματίστηκε ο μαθητής

Απίστευτο περιστατικό bulling στη Λέσβο. Τραυματίστηκε ο μαθητής

Δημοσιεύτηκε: 10:36 πμ Ιανουάριος 28th, 2015  


bull

Σοβαρή καταγγελία κάνει μητέρα χήρα με τέσσερα παιδιά για περιστατικό που συνέβη στον αύλειο χώρο του σχολείου, σε χωριό του Πλωμαρίου, την περασμένη Πέμπτη.

Σύμφωνα με την καταγγελία, συμμαθητές… κρέμασαν τον 9χρονο γιο της στη μπασκέτα του σχολείου και τον κουνούσαν. Παρά τις φωνές και τις εκκλήσεις του μαθητή να τον κατεβάσουν, γιατί πονούσε, κανείς δεν σταμάτησε το άσχημο «παιχνίδι», ούτε οι δάσκαλοι, όπως διαβεβαιώνει η μητέρα.

Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί ο τραυματισμός του παιδιού, με εξαρθρώσεις και κάταγμα. Ήδη, η μητέρα το μετέφερε στο Κέντρο υγείας Πλωμαρίου και στο Βοστάνειο και στα δύο του χέρια έχουν μπεί σε νάρθηκα.

Η μητέρα θέτει το εύλογο ερώτημα, που θα το έκανε ο καθένας: Που ήταν οι δάσκαλοι, πού ήταν ο διευθυντής, πως είναι δυνατόν να μην υπάρχει έλεγχος- εποπτεία και να μην διασφαλίζεται η σωματική ακεραιότητα των παιδιών στο χώρο του εκπαιδευτηρίου;

Η μητέρα που φροντίζει άλλα τρία ανήλικα και ζει με σύνταξη 670 ευρώ και σε ενοίκιο, κάνει λόγο και για περιπτώσεις παιδιών που φοιτούν στο ίδιο σχολείο και χρήζουν ειδικής εκπαίδευσης, αλλά δυστυχώς βρίσκονται στις τάξεις με τα υπόλοιπα παιδιά.

Το λόγο έχει η Δ/νση Α/θμιας εκπαίδευσης, αλλά και η Περιφερειακή Δ/νση τόσο για την ευθύνη των εκπαιδευτικών όσο και για τον τρόπο διαχωρισμού των παιδιών, βάσει δεδομένων και ελέγχων- διαπιστώσεων γνωματεύσεων από τις αρμόδιες επιτροπές.

Τελικά, είναι άγνωστο, αν η μητέρα θα προχωρήσει σε μηνύσεις, δεδομένου ότι αυτό που την ενδιαφέρει πρωτίστως είναι η υγεία του παιδιού της και η αποκατάσταση, μετά τον τραυματισμό, καθώς, όπως χαρακτηριστικά λέει η ίδια, «είχα ένα ζωηρό και ατίθασο παιδί και τώρα έχω ένα ανάπηρο παιδί».

Πηγή: ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ – lesvospost.gr

………………………………………………………

Τι καταγγέλλει η γυναίκα στο protothema.gr

Πήδηξε για να σωθεί και έσπασε τα δυο του χέρια το αγόρι που οι συμμαθητές του κρέμασαν από τη μπασκέτα για να… γελάσουν!

Μαθητές της ΣΤ’ δημοτικού σχολείου κρέμασαν σε μπασκέτα ένα 9χρονο παιδί και γελούσαν μαζί του, όταν εκείνο τους παρακαλούσε να τον κατεβάσουν. Το περιστατικό συνέβη την ώρα του διαλείμματος στο χωριό Πλωμάρι Λέσβου.

«»Τι τους έκανα; Γιατί μου το έκαναν αυτό;» έλεγε συνέχεια το παιδί μου, το οποίο δεν μπορεί να συνέλθει από το σοκ» λέει στο protothema.gr η μητέρα του μαθητή κυρία Μ.Μ., χήρα με τέσσερα ανήλικα παιδιά.

«Το παιδί μου το ανέβασαν στη μπασκέτα για να κατεβάσει τη μπάλα. Όταν όμως το παιδί μου ανέβηκε και τους έριξε τη μπάλα, το άφησαν εκεί. Τους φώναζε να τον κατεβάσουν και τα παιδιά όχι μόνο δεν τον κατέβασαν αλλά κουνούσαν τη μπασκέτα και γελούσαν μαζί του, επειδή ο γιος μου τους έλεγε ότι φοβόταν. Έκλαιγε και τους παρακαλούσε να τον κατεβάσουν αλλά μάταια.

Το παιδί μου αναγκάστηκε να πηδήξει από τη μπασκέτα γιατί οι συμμαθητές τους δεν τον κατέβαζαν από εκεί. Ευτυχώς, κατά την πτώση, έβαλε τα χέρια του στο κεφάλι γι’ αυτό δεν πάθαμε τα χειρότερα. Όλα αυτά συνέβησαν μπροστά στα μάτια του γυμναστή, ο οποίος δεν έκανε τίποτα. Ούτε ο ίδιος, ούτε οι γονείς των παιδιών μου ζήτησαν συγγνώμη για το περιστατικό.

Ο διευθυντής μου πρότεινε να το ξεχάσουμε το περιστατικό και εκείνος θα φροντίσει να καλύψει τα ιατρικά έξοδα του παιδιού μου», λέει η μητέρα του 9χρονου μαθητή.

alt

Η ίδια απαντάει με μηνύσεις και καταγγέλλει ότι δεν θα αφήσει έτσι το περιστατικό, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που μαθητές του σχολείου «επιτίθενται» στο γιο της.

«Πριν από ένα χρόνο, του κατέβασαν τα παντελόνια και γελούσαν μαζί του. Τότε είπα να δώσω τόπο στην οργή, λέγοντας στο παιδί μου ότι ήταν ένα ατυχές περιστατικό για να μην τρέφει κακία για τους συμμαθητές του. Τώρα όμως δεν μπορώ να κάνω πίσω.

Ζητώ από το Υπουργείο Παιδείας, να διαλευκάνει το θέμα και να μην το κουκουλώσει», λέει στο protothema.gr η κυρία Μ.Μ..

alt
protothema.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...