Home / HEADER-NEWS / Απάντηση Καλαμαρά για τον ΑΣΕΠ μετά το σάλο που δημιουργήθηκε

Απάντηση Καλαμαρά για τον ΑΣΕΠ μετά το σάλο που δημιουργήθηκε

Δημοσιεύτηκε: 5:44 μμ Ιανουάριος 20th, 2015  


asep2
Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε με τη συνέντευξή της στη Μάχη Νικολάρα και την εκπομπή Υπόθεση Παιδεία στον Alpha 989, η Έφη Καλαμαρά, υπεύθυνη του τομέα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για μονταζιέρες και ηθελημένη διαστρέβλωση των δηλώσεων της για κατάργηση του ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών, κατά τη συνήθη, όπως είπε, πρακτική της ΝΔ.

Η κ. Καλαμαρά σε αποκλειστική συνέντευξη στο 360pedia.gr, αναλύει όλο το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την αλλαγή του τρόπου πρόσληψης εκπαιδευτικών. Για την κάλυψη των αναγκών στα σχολεία το 2015, είπε πως δεν υπάρχει χρόνος να προκηρυχθεί και να διενεργηθεί διαγωνισμός ΑΣΕΠ και έτσι οι  μόνιμοι διορισμοί θα γίνουν από τρεις δεξαμενές:

  • τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ που δεν έχουν διοριστεί
  • όσους έχουν προϋπηρεσία 24 έως 30 μήνες και έχουν επιτύχει και σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ
  • τους πίνακες αναπληρωτών με βάση την αποδεδειγμένη προϋπηρεσία

Με δεδομένο βέβαια ότι οι ανάγκες στα σχολεία όλων των βαθμίδων φαίνεται να είναι μεγαλύτερες από αυτές που μπορούν να καλύψουν οι παραπάνω δεξαμενές φαίνεται ότι θα γίνουν και προσλήψεις αναπληρωτών. Είναι χαρακτηριστικό ότι, μόνο στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, έχουν αποχωρήσει, τα τελευταία δύο χρόνια, 7.000 καθηγητές και είναι ακόμη άγνωστος αλλά αναμένεται αυξημένος, ο αριθμός των εφετινών συνταξιοδοτήσεων. Η απερχόμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ετοιμάζεται πάντως να εξαντλήσει τις πιστώσεις μέχρι τελευταίας ρανίδας. Το 360pedia.gr πληροφορείται ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος ετοιμάζεται να ανακοινώσει, ίσως και μέσα στην ημέρα, 915 προσλήψεις αναπληρωτών για την ειδική αγωγή, τα ολοήμερα και κάποιες ειδικότητες στη δευτεροβάθμια.

Για τα επόμενα χρόνια η Έφη Καλαμαρά είπε ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκινήσει διάλογο με στόχο να καταρτιστεί νέα διαδικασία προσλήψεων, πιθανότητα και πάλι διαγωνιστική και μέσω ΑΣΕΠ η οποία όμως θα πιστοποιεί την διδακτική επάρκεια του εκπαιδευτικού. Οι γραπτές εξετάσεις του ΑΣΕΠ σήμερα, είπε, είναι απλά μια διπλή δοκιμασία πάνω στο ίδιο γνωστικό αντικείμενο του πτυχίου του εκπαιδευτικού. Σημείωσε επίσης ότι αυτή είναι πάγια θέση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Έφης Καλαμαρά

(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΗΓΗ)

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...