Home / HEADER-NEWS / Απαιτείται νομοθετική ρύθμιση για την έναρξη της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στα ΕΠΑΛ

Απαιτείται νομοθετική ρύθμιση για την έναρξη της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στα ΕΠΑΛ

Δημοσιεύτηκε: 4:39 μμ Ιανουάριος 5th, 2015  


5epal

Απαιτείται νομοθετική ρύθμιση

Καθυστερεί όπως όλα δείχνουν η έναρξη της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στα ΕΠΑΛ καθώς, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας μας ανέφερε ότι απαιτείται νομοθετική ρύθμιση και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει Βουλή.Η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη θα προσέφερε βοήθεια σε πολλούς μαθητές και των τριών τάξεων των ΕΠΑΛ που έχουν να αντιμετωπίσουν και την Τράπεζα Θεμάτων ενώ παράλληλα θα δημιουργούσε περίπου 500 θέσεις εργασίας για εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, φιλολόγους και μαθηματικούς.

Να σημειώσουμε ότι το Πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης δε θα λειτουργούσε πανελλαδικά αλλά σε ορισμένες περιφέρειες όπως αποκάλυψε το newsbeast.gr.

Όπως όλα δείχνουν η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη αναμένεται να καθυστερήσει αφού εκτός από τη νομοθετική ρύθμιση απαιτούνται διαδικασίες που συνήθως είναι χρονοβόρες. Να σημειώσουμε ότι το προηγούμενο σχολικό έτος για την Ενισχυτική Διδασκαλία απαιτήθηκε προεργασία αρκετών μηνών ενώ από την ανακοίνωση της Υπουργικής Απόφασης μέχρι και την έναρξη των μαθημάτων μεσολάβησε σχεδόν ένας μήνας.

Καλόγηρος Βασίλειος
newsbeast.gr

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...