Home / HEADER-NEWS / Αναβλήθηκε η εκδίκαση των εργοδοτικών προσφυγών για τα Κ.Ξ.Γ. Νέα ημερομηνία 14/1

Αναβλήθηκε η εκδίκαση των εργοδοτικών προσφυγών για τα Κ.Ξ.Γ. Νέα ημερομηνία 14/1

Δημοσιεύτηκε: 12:17 μμ Ιανουάριος 13th, 2015  


frontistirio
ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
Η προγραμματισμένη για την περασμένη Παρασκευή (9/1) εκδίκαση των εργοδοτικών προσφυγών  από την Επιτροπή του άρθρου 15 του Ν. 1264/82 κατά του σωματείου μας, του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «ο Βύρων«, αναβλήθηκε για την Τετάρτη 14/1. Η εκδίκαση θα πραγματοποιηθεί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, ώρα 9:00πμ, κτήριο 13, αίθουσα 3. Οι εργοδότες του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών-Europalso μαζί με το εργοδοτικό σωματείο εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών ν. Αττικής, έχοντας καταθέσει προσφυγές με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο και με διαδοχικούς αριθμούς κατάθεσης, απαιτούν να έχουν λόγο στις εσωτερικές διαδικασίες του σωματείου και να τρομοκρατoύν τους εργαζόμενους του κλάδου. Μαζί έχουν υπογράψει μεσαιωνικού τύπου «ιδιωτικό συμφωνητικό» που αποκαλούν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και προσπαθούν με νομικίστικα τερτίπια και τις ευλογίες της κυβέρνησης να «θωρακίζουν» το ωρομίσθιο-χαρτζιλίκι των 3,52 ευρώ (μεικτά) καθώς και να εμποδίσουν την υπογραφή ικανοποιητικής για τους εργαζόμενους Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. H «σύμβαση» αυτή μειώνει τις μηνιαίες αποδοχές των καθηγητών έως 60% έναντι του υποτιμημένου για την εργασία βασικού μισθού των 586 ευρώ της  ΕΓΣΣΕ και έως 90% έναντι της Διαιτητικής Απόφασης 5/2011 για τους καθηγητές των κέντρων ξένων γλωσσών όλης της χώρας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η εν κρυπτώ εργοδοτική συμφωνία πραγματοποιήθηκε την στιγμή που στις αρχαιρεσίες του εν λόγω «σωματείου» είχαν συμμετάσχει μόνο 22 μέλη.Καλούμε τους εργαζόμενους να είναι όλοι στην εκδίκαση της προσφυγής. Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Η εκπροσώπηση της εργοδοσίας

 

Την εργοδοσία εκπροσώπησε, όπως άλλωστε αναμενόταν, το μέλος της διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, δικηγόρος Δημήτριος Βερβεσός. Συνάδελφος συνδικαλιστής, που έθεσε το ερώτημα της αντίθεσης της συνδικαλιστικής του ιδιότητας με την υποστήριξη κατάπτυστων εργοδοτικών πρακτικών και εμπέδωσης «κίτρινου» συνδικαλισμού στην χώρα μας,  πληροφορήθηκε από τον Δημήτριο Βερβεσό ότι παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε γόνους εφοπλιστικών οικογενειών…  Από την διαδικασία δεν απουσίαζε ούτε αυτή την φορά εξωτερικός σύμβουλος του EUROPALSO Κωνσταντίνος Γκανάς, ο οποίος σε παρόμοιες περιπτώσεις έχει καταθέσει ως μάρτυρας της εργοδοσίας κατά του «Βύρωνα»και τα συμφέροντα των εργαζομένων του κλάδου. Το «κίτρινο» σωματείο στην επίθεση της εργοδοσίας στο σωματείο μας έχει εκπροσωπήσει και υπογράψει παρόμοιες προσφυγές το μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου ΑΘηνών, Βασίλειος Βραχιώτης.
BERBESOS
Υπενθυμίζουμε ότι το 34ο Συνέδριο της Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) (15,16 & 17 Ιανουαρίου 2010)  κατάγγειλε ομόφωνα τον Δημήτριο Βερβεσό, τότε αντιπρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), «στην σχεδίαση και την εκτέλεση του δόλιου εγχειρήματος για την υπέρβαση των εργασιακών συμφερόντων των εκπαιδευτικών», καθώς και το εργοδοτικό «σωματείο εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών ν. Αττικής που ιδρύθηκε με εμπνευστές και αρχιτέκτονες ιδιοκτήτες, αλλά και γνωστούς δικηγόρους, οι οποίοι με όπλα την εξαπάτηση ή την εκμετάλλευση της εργασιακής ανασφάλειας των εκπαιδευτικών τους, μεθόδευσαν την υπονόμευση της γνήσιας συνδικαλιστικής εκπροσώπησης των εκπαιδευτικών». Εξ όσων γνωρίζουμε, είναι πρώτη φορά στην ιστορία του εργατικού κινήματος, από την μεταπολίτευση έως σήμερα, που ένας συνδικαλιστής εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών καταγγέλλεται δημόσια από Συνέδριο εργατικής Ομοσπονδίας.
 
Η κοινωνική αντίδραση
 

Ακολουθούν μερικές μόνο από τις ανακοινώσεις,  ψηφίσματα και καταγγελίες εργατικών σωματείων, επιστημονικών συλλόγων και πολιτικών κομμάτων της Αριστεράς κατά του «κίτρινου» συνδικαλισμού, καθώς και δημοσιογραφικά άρθρα στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο

Εδώ καταγγελία (26/10/1014) του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «ο Βύρων» για τις εκλογές παρωδία του εργοδοτικού σωματείου.
Εδώ ψήφισμα (7/1) του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ).

Εδώ ανακοίνωση (8/1) της Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ).
Εδώ Δελτίο Τύπου (19/9/2012) της ΟΙΕΛΕ.
 
ψήφισμα (11/10/2014) του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ).
Εδώ Δελτίο Τύπου (14/9/2012) της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ).
Εδώ ανακοίνωση-ενημέρωση της Πανελλήνιας Ένωσης  καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε.).
Εδώ  επιστολή καταγγελία του Πανελλήνιου Συλλόγου Καθηγητών Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας (ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΙΤ).
Εδώ ψήφισμα του Πανελληνίου Συλλόγου Πτυχιούχων Ισπανικής (ΠΑΣΠΙΦ).
Εδώ επιστολή καταγγελία του Πανελλήνιου Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας (ΠΑΣΥΚΑΓΑ).
Εδώ Δελτίο Τύπου της Πανελλήνιας Ένωσης Kαθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε.).
Εδώ ανακοίνωση του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών.
Εδώ Δελτίο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Εδώ ανακοίνωση καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Εδώ άρθρο της εφημερίδας των Συντακτών.
Εδώ άρθρο «στο κόκκινο»: εργοδοτικό σωματείο στα κέντρα ξένων γλωσσών, ελέγχει τις εγγραφές μελών, τραμπουκίζει εργαζόμενους και υπογράφει συμβάσεις πείνας.
Εδώ άρθρο στην εφημερίδα η Αυγή για την πρόβα εργοδοτικού συνδικαλισμού στα κξγ.
Εδώ άρθρο της εφημερίδα το Έθνος.
Εδώ άρθρο της εφημερίδας ο δρόμος της Αριστεράς για τις εκλογές παρωδία του «σωματείου» που έστησαν οι φροντιστηριάρχες.
Εδώ κείμενο της Ενωτικής Πρωτοβουλίας στην ΕΡΤ οpen
Εδώ άρθρο της Ενωτικής Πρωτοβουλίας στο ένθετο Παιδείας και Κοινωνίας της Αυγής.
Εδώ άρθρο της εφημερίδας ο Ριζοσπάστης για τις εκλογές του εργοδοτικού σωματείου.
Εδώ φωτορεπορτάζ της ηλεκτρονικής εφημερίδας Zougla.gr για τις πρακτικές «cosa nostra» στα κέντρα ξένων γλωσσών.
Εδώ άρθρο στο blog Αντίσταση στις Γειτονιές.
Εδώ ανοικτή επιστολής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας στου γονείς.
 ερώτηση (21/9/2012) στην Βουλή από 8 βουλευτές.
Εδώ δεύτερη ερώτηση (10/12/2013) στην Βουλή από  9 βουλευτές.
Εδώ τρίτη ερώτηση (26/9/2014) στην Βουλή από 8 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Εδώ επίκαιρη ερώτηση (5/11/2013) στην Βουλή από βουλευτή του ΚΚΕ.
Εδώ τα πρακτικά επίκαιρης ερώτησης (1/8/2011) στην Βουλή. Ο ερωτών βουλευτής αναφέρει: «θέλω να σας πω να δώσετε ιδιαίτερη σημασία στο ιστορικό σωματείο «Ο ΒΥΡΩΝΑΣ» για τους εργαζόμενους στις ξένες γλώσσες και να δείτε ό,τι λέει και ό,τι καταγγέλλει, μέχρι και ονόματα μεγαλοδικηγόρων που μάλιστα κάποιοι πρόσκεινται στον χώρο σας και καταγγέλλονται ως εργολαβικά αναλαμβάνοντας τέτοιες υποθέσεις«.Στο βιβλίο της Επιτροπής Ελέγχου του κυβερνητικού έργου παιδείας του Σύριζα, «Εκπαίδευση για όλους – Η μαύρη βίβλος της μνημονιακής εκπαιδευτικής πολιτικής», Αυγή, 11.1.2015, στην σελίδα 80, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο EUROPALSO και στο δήθεν εργατικό σωματείο που σύστησε:  «Την ίδια εποχή οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών ακολούθησαν το σύνθημα της επίθεσης στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών που έδωσε από την πρώτη στιγμή η συγκυβέρνηση χρησιμοποιώντας μεθόδους που παραπέμπουν σε μαύρες σελίδες του παρελθόντος της χώρας. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών -EUROPALSO εργάστηκε για τη σύσταση ενός εργοδοτικού ψευδ0-σωματείου με την επωνυμία «Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Νομού Αττικής», με ιδρυτικά μέλη συγγενικά πρόσωπα της εργοδοσίας, η λειτουργία του οποίου διέπεται από αδιαφανείς πρακτικές «μπράβου» και με το «σωματείο» αυτό σύναψε νέα «συλλογική» σύμβαση εργασίας των 250 ευρώ το μήνα για εργασία πλήρους διδακτικού ωραρίου. Και αυτό, παρακάμπτοντας το ιστορικό εργατικό σωματείο του κλάδου «Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής Ό Βύρων΄»

Ερωτήματα

Μετά από την κοινωνική κατακραυγή ποιος πρόεδρος της επιτροπής του άρθρου 15 Ν. 1264/1982 θα αναλάβει την ευθύνη να δώσει την αντιπροσωπευτικότητα του κλάδου σε ένα «σωματείο» που στο όνομα των εργαζομένων εξυπηρετεί εργοδοτικά συμφέροντα; Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο από 7/1/2015 ψήφισμά του ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) έχει διαπιστωθεί  η άμεση εξάρτηση του «σωματείου» από τους εργοδότες, αλλά και καταστρατήγηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων κατά παράβαση του άρθρου 14 του ν. 1264/1982 και του άρθρου 23 του Συντάγματος. Θα σταματήσουν επιτέλους γνωστοί εκλεγμένοι συνδικαλιστές του ΔΣΑ να υποστηρίζουν πρακτικές «κίτρινου» συνδικαλισμού στην χώρα μας;  Θα σταματήσουν επιτέλους το κράτος και η κυβέρνηση να νομιμοποιούν ενέργειες που οδηγούν στην εξαθλίωση των εργαζομένων;

https://enotikiprotovouliavyronas.blogspot.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...