Home / HEADER-NEWS / Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. – ΜΠΣ στην «Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης»

Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. – ΜΠΣ στην «Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης»

Δημοσιεύτηκε: 3:59 μμ Ιανουάριος 9th, 2015  


aspaite2-6

Δεν έχει βγει η προκήρυξη για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης» της ΑΣΠΑΙΤΕ  σύμφωνα με ενημέρωση που είχε το news.gr και πιθανόν η προκήρυξη να ανακοινωθεί μετά τις εκλογές.

Να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με εγκριτική απόφαση του υπουργού Παιδείας το Παιδαγωγικό Τμήμα της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. οργανώνει και λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2014−2015 Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο: «Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης.

Το μεταπτυχιακό θα είναι διάρκειας 4 εξαμήνων εκ των οποίων το τέταρτο διατίθεται για την εκπόνηση της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές υποχρεούνται σε παρακολούθηση και επιτυχή εξέταση μεταπτυχιακών μαθημάτων και σε εκπόνηση μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας.

Το Π.Μ.Σ. είναι πλήρους φοίτησης και κάθε μεταπτυχιακός φοιτητής υποχρεούται να παρακολουθήσει και να εξεταστεί επιτυχώς συνολικά σε εννέα (9) μαθήματα. Κατά το Α΄, το Β΄ και το Γ΄ εξάμηνο οι φοιτητές υποχρεούνται να παρακολουθήσουν και να εξεταστούν επιτυχώς σε μαθήματα που αντιστοιχούν σε τριάντα (30)  πιστωτικές μονάδες − ECTS ανά εξάμηνο σπουδών (τρία (3) υποχρεωτικά μαθήματα ανά εξάμηνο σπουδών).

Κάθε μάθημα αντιστοιχεί σε 10 πιστωτικές μονάδες − ECTS. Κατά το Δ΄ εξάμηνο οι φοιτητές πρέπει να εκπονήσουν μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία, η οποία αντιστοιχεί σε τριάντα (30) πιστωτικές μονάδες − ECTS.

Για την απόκτηση του Μ.Δ.Ε. απαιτούνται εκατόν είκοσι (120) πιστωτικές μονάδες – ECTS ενώ η γλώσσα διδασκαλίας είναι η Ελληνική.

Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ ο αριθμός εισακτέων κατ’ έτος στο πρόγραμμα ορίζεται κατ’ ανώτατο όριο σε τριάντα πέντε (35) μεταπτυχιακούς φοιτητές. Επιπλέον του αριθμού αυτού γίνονται δεκτοί και υπότροφοι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του N. 3685/2008 (Α΄ 148). Το κόστος λειτουργίας του Π.Μ.Σ. θα καλυφθεί από δίδακτρα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 του Ν. 3685/2008 (Α΄ 148), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Αντικείμενο – Σκοπός

Αντικείμενο του προγράμματος είναι η ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων και η προαγωγή της έρευνας στο πεδίο της οργάνωσης και διοίκησης της εκπαίδευσης.
Σκοπός: Το Π.Μ.Σ. αποσκοπεί στην παροχή εξειδίκευσης σε όσους φιλοδοξούν να αποκτήσουν ηγετικό ρόλο στις εκπαιδευτικές δομές, μέσα από μία σε βάθος κατανόηση της θεωρίας, της έρευνας, της σύγχρονης εκπαιδευτικής πρακτικής και διαχείρισης, καθώς και των εκπαιδευτικών πολιτικών. Στο πλαίσιο αυτό παρέχονται στους συμμετέχοντες οι βάσεις για την ανάπτυξη ικανοτήτων και δεξιοτήτων αποτελεσματικής ηγεσίας και διαχείρισης σχολικών μονάδων και οργανισμών.

Ειδικότερα το Π.Μ.Σ. στοχεύει:

α) στη βελτίωση της κατανόησης των πρακτικών ηγεσίας σε κοινωνικό, πολιτιστικό και θεσμικό επίπεδο,
β) στην ενίσχυση των γνώσεων για την ηγεσία και τη διαχείριση των καινοτομιών στη Σχολική Μονάδα,
γ) στην αξιοποίηση των σύγχρονων διεθνών ερευνών σχετικά με την Εκπαιδευτική Ηγεσία και την ενσωμάτωση καλών πρακτικών στην Εκπαιδευτική Πολιτική,
δ) στην αξιοποίηση των ΤΠΕ σχετικά με τις δυνατότητες χρήσης τους για την αποτελεσματικότερη οργάνωση και διοίκηση των σχολικών μονάδων,
ε) στην κριτική θεώρηση μίας σειράς πρακτικών για τη διαχείριση των προβλημάτων συμπεριφοράς,
στ) στη βαθύτερη κριτική κατανόηση της οργάνωσης του περιβάλλοντος και της διασφάλισης της ποιότητας στις σχολικές μονάδες.

Μεταπτυχιακοί τίτλοι

Το Π.Μ.Σ. του Παιδαγωγικού Τμήματος της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στην «Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης».

Κατηγορίες πτυχιούχων

Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί μετά από επιλογή πτυχιούχοι Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...