Home / HEADER-NEWS / 18 μήνες διαθεσιμότητας για 1625 εκπαιδευτικούς

18 μήνες διαθεσιμότητας για 1625 εκπαιδευτικούς

Δημοσιεύτηκε: 8:27 μμ Ιανουάριος 22nd, 2015  


diathesimotita

Συμπληρώθηκαν σήμερα 18 μήνες διαθεσιμότητας – ομηρίας των εκπαιδευτικών, που από στις 22 Ιουλίου 2013 τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με την κατάργηση των ειδικοτήτων τους και των Τομέων Υγείας-Πρόνοιας, Γραφικών Τεχνών και Αισθητικής-Κομμωτικής από την Τεχνική-Επαγγελματική Εκπαίδευση.

18 ολόκληρους μήνες μετά, 1620 εκπαιδευτικοί παραμένουν ακόμα σε διαθεσιμότητα, ενώ σε 85 από αυτούς έχει γίνει παράνομη περικοπή μισθού από τις 22/03/2014 (εδώ και 9 μήνες), χωρίς, από την άλλη μεριά, να εκδοθεί ποτέ διαπιστωτική πράξη απόλυσης, με αποτέλεσμα να βιώνουν μιά απάνθρωπη ομηρία.
Όλο αυτό το διάστημα οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα, ανέπτυξαν εκατοντάδες μαχητικές δράσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις με πρωταρχικό σκοπό να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός και να τοποθετηθούν όλοι, σε εκπαιδευτικές δομές του Υπουργείου Παιδείας. Οι υπουργοί της Συγκυβέρνησης που εναλλάχτηκαν στους υπουργικούς θώκους αυτό το διάστημα, εμπαίζοντας με περισσό θράσος τους εκπαιδευτικούς, σέρνοντάς τους σε μια απάνθρωπη ομηρία, με διαδικασίες κωλυσιεργίας, απέφυγαν να προχωρήσουν -σε όλη τη διάρκεια της μακράς προεκλογικής που βιώσαμε το 2014- στις απολύσεις των εκπαιδευτικών.
Αν αυτοί που μας μαύρισαν και μας έκλεψαν τις ζωές μας καταφέρουν, μετά από αυτές τις τόσο κρίσιμες για τον τόπο μας εκλογές, να σχηματίσουν κυβέρνηση, την επόμενη μέρα πάνω από 300 εκπαιδευτικοί (μπορεί και 1600) μαζί με χιλιάδες άλλους εργαζόμενους θα απολυθούν. Δεν θα απολυθούν για να νοικοκυρευτεί το δημόσιο όπως ξεδιάντροπα ισχυρίζονται, αλλά για να εδραιωθεί -υπό καθεστώς τρόμου- η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και να ολοκληρωθεί η περικοπή και το ξεπούλημα της δημόσιας Παιδείας, όπως και όλων των βασικών κοινωνικών αγαθών και της δημόσιας περιουσίας!!
ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Εξόρμηση «μνήμης» των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...