Home / HEADER-NEWS / Το ΥΠΑΙΘ δεν αναγνωρίζει προϋπηρεσία των καθηγητών Φυσικής Αγωγής

Το ΥΠΑΙΘ δεν αναγνωρίζει προϋπηρεσία των καθηγητών Φυσικής Αγωγής

Δημοσιεύτηκε: 12:43 μμ Δεκέμβριος 18th, 2014  


gym

Αρνητικό είναι το Υπουργείο Παιδείας στην αναγνώριση της προϋπηρεσίας εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής σε δημοτικά γυμναστήρια ως εκπαιδευτικής μετά τον διορισμό τους.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας  δεν υπάγονται ση δικαιοδοσία του και ως εκ τούτου ο χρόνος υπηρεσίας των εκπαιδευτικών δεν λαμβάνεται υπόψη για τα μόρια συνολικής υπηρεσίας και συνθηκών διαβίωσης στη διαδικασία μεταθέσεων.

Το θέμα το έφερε στη Βουλή ο Βουλευτής της Ν.Δ κ. Καράογλου ο οποίος επεσήμανε ότι η προϋπηρεσία εκπαιδευτικού σε δημοτικά γυμναστήρια αναγνωρίζεται για μισθολογική εξέλιξη χωρίς όμως να αναγνωρίζεται για εκπαιδευτική.

Η εισαγωγή μιας προτεινόμενης ρύθμισης «Η  προϋπηρεσία σε δημοτικά γυμναστήρια καθηγητών φυσικής αγωγής με πλήρες ωράριο, που απασχολήθηκαν με την εκγύμναση ανηλίκων και ενηλίκων, αναγνωρίζεται ως δημόσια εκπαιδευτική προϋπηρεσία μετά τον διορισμό τους σε θέσεις μόνιμου εκπαιδευτικού του ΥΠΑΙΘ», θα έδινε λύση σε παρόμοιες περιπτώσεις ενώ πρόκειται για μια κίνηση που δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, σύμφωνα με τον κ. Καράογλου.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...