Home / HEADER-NEWS / Το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ζήτησε στοιχεία για την υπόθεση των παράνομων τίτλων σπουδών

Το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ζήτησε στοιχεία για την υπόθεση των παράνομων τίτλων σπουδών

Δημοσιεύτηκε: 3:48 μμ Δεκέμβριος 12th, 2014  


OIELE_logo

Δικαίωση των πολυετών αγώνων της ΟΙΕΛΕ για κάθαρση στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και ήττα όσων επιχειρούν να κουκουλώσουν τα σκάνδαλα αποτελεί το άνοιγμα του «αμαρτωλού» φακέλου με τους χιλιάδες παράνομους τίτλους σπουδών που έχουν εκδώσει ιδιωτικά ΤΕΕ στην Άρτα.

Μετά από

προς την Περιφερειακή Διευθύντρια Ηπείρου, η κ. Χουλιάρα επιβεβαίωσε με
πως το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ζήτησε επισήμως στοιχεία για την υπόθεση των παράνομων τίτλων σπουδών, ώστε να διερευνηθεί διεξοδικά η υπόθεση. Η Περιφερειακή Διευθύντρια κινήθηκε ταχύτατα διευκολύνοντας τις διαδικασίες και μετά από ενέργειες της και αίτημα του Σώματος, ορίστηκε από τη Διεύθυνση ΔΕ Ιωαννίνων τριμελής επιτροπή που θα ελέγξει διεξοδικά τη λίστα των ονομάτων των κατόχων των τίτλων. Θυμίζουμε ότι εκατοντάδες κάτοχοι των παράνομων αυτών τίτλων υπηρετούν σήμερα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα σε θέσεις ευθύνης και πολλοί ακόμη, με βάση τους τίτλους αυτούς, αναμένουν διορισμό στο δημόσιο, ή πρόσληψη στον ιδιωτικό τομέα.

Φαίνεται ότι, έστω και καθυστερημένα, κάτι έχει αρχίσει να κινείται. Θα τολμήσει άραγε η πολιτεία να βάλει βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο και να ασχοληθεί με τη διαφθορά στο χώρο της πιστοποίησης προσόντων από ιδιωτικούς φορείς-παρόχους εκπαίδευσης; Θα τολμήσει να στείλει στα σπίτια τους τους κατόχους των παράνομων τίτλων και να αποκατασταθεί η αδικία και να μπορέσουν να βρουν δουλειά νέοι άνθρωποι που απέκτησαν τα προσόντα τους έντιμα, με το μόχθο τους; Ελπίζουμε το άνοιγμα της υπόθεσης της Άρτας να αποτελέσει ταυτόχρονα το άνοιγμα του αποστήματος στον ευρύτερο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης για να γίνει πράξη το πολυετές αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για ουσιαστική ισοτιμία των τίτλων σπουδών, για ισονομία και αξιοκρατία.

ΟΙΕΛΕ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...