Home / HEADER-NEWS / Τα μαθήματα που διδάσκονται σε Α ανάθεση από εκπαιδευτικούς περισσότερων του ενός κλάδων κατανέμονται ισομερώς

Τα μαθήματα που διδάσκονται σε Α ανάθεση από εκπαιδευτικούς περισσότερων του ενός κλάδων κατανέμονται ισομερώς

Δημοσιεύτηκε: 3:44 μμ Δεκέμβριος 11th, 2014  


kathigitis

Επιτροπή εργασίας για τις κοινές αναθέσεις των μαθημάτων

Έχει συσταθεί για τη μελέτη θεμάτων του εκπαιδευτικού προσωπικού

Επιτροπή εργασίας έχει συσταθεί στο υπουργείο Παιδείας με στόχο τη μελέτη θεμάτων εκπαιδευτικού προσωπικού. Η επιτροπή θα εξετάσει μεταξύ των άλλων τα ζητήματα που ανακύπτουν από τις κοινές αναθέσεις μαθημάτων σε εκπαιδευτικούς διαφορετικών ειδικοτήτων.

Την πληροφορία αυτή εξάγεται από απάντηση του υπουργού Παιδείας σε αναφορά που του εκπαιδευτικών για την ανάθεση μαθημάτων σε καθηγητές του μηχανολογικού τομέα. Ως προς το θέμα των εκπαιδευτικών η αρμόδια Υπηρεσία αναφέρει εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία τα κενά για τα μαθήματα που διδάσκονται σε Α ανάθεση από εκπαιδευτικούς περισσότερων του ενός κλάδων (πχ ΠΕ10 , ΠΕ13  και ΠΕ12, ΠΕ14, ΠΕ17 κ.α.) κατανέμονται ισομερώς σε όλους τους κλάδους.

Σε περίπτωση που τα κενά δεν είναι ακέραιο πολλαπλάσιο του αριθμού των κλάδων, τότε η ισομερής κατανομή θα επιτυγχάνεται σε περισσότερα από ένα έτη. Η επιμέρους κατανομή σε ειδικότητες ενός κλάδου θα γίνεται με βάση την ικανοποίηση των εκάστοτε εκπαιδευτικών αναγκών. Σε κάθε περίπτωση με ευθύνη του Διευθυντή Εκπαίδευσης θα πρέπει να κατανέμονται τα εν λόγω κενά με γνώμονα την ορθή διαχείριση του διαθέσιμου προσωπικού».

Οι οδηγίες που παρέχονται με την άνω εγκύκλιο αφορούν τον υπολογισμό οργανικών κενών για τη διενέργεια των μεταθέσεων από περιοχή σε περιοχή και όχι τον τρόπο κατανομής των ωρών διδασκαλίας κοινής Α ανάθεσης ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς που ήδη κατέχουν οργανική θέση στην ίδια σχολική μονάδα.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...