Επιστολή απέστειλε ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών PALSO προς τον Πρόεδρο Βουλής των Ελλήνων, κ.Μεϊμαράκη Ευάγγελο, τις Νομαρχιακές Επιτροπές Πολιτικών Κομμάτων Ν. Ηρακλείου, τους Βουλευτές Ν.Ηρακλείου, τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Ροκαδάκη Γρηγόριο, τον Περιφερειάρχη Κρήτης και άλλους τοπικούς φορείς με αντικείμενο την επικείμενη, όπως τονίζεται, κατάργηση κάθε εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας, μέσω της αναδρομικής κατάργησης της επάρκειας, ακόμη και για εκπαιδευτικούς οι οποίοι διδάσκουν με επιτυχία, επί σειρά ετών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Το Ελληνικό Δημόσιο ετοιμάζεται, διά του Υπουργού και του Υφυπουργού Παιδείας, κ.κ. Λοβέρδου και Δερμεντζόπουλου να επιβεβαιώσει με τον πλέον βάναυσο τρόπο ότι προτίθεται να αφανίσει τον κλάδο των  Κέντρων Ξένων Γλωσσών.

Έγκυρες και αξιόπιστες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι επίκειται κατάργηση κάθε εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας, μέσω της αναδρομικής (!!!) κατάργησης της επάρκειας, ακόμη και για συναδέλφους, οι οποίοι διδάσκουν με επιτυχία, επί σειρά ετών. Αυτό συνιστά κατάλυση κάθε έννοιας κεκτημένων διά νόμου δικαιωμάτων και εμπιστοσύνης προς τη Δημόσια Διοίκηση, έννοιες οι  οποίες απ’ ό,τι προκύπτει, είναι άγνωστες σε ορισμένους.

Παρακαλούμε για την άμεση και ουσιαστική παρέμβασή σας, προκειμένου να αποτραπεί ο σχεδιαζόμενος αφανισμός του κλάδου μας.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για την παρέμβασή σας, προκειμένου να λάβουν γνώση τα μέλη μας».

https://www.cretalive.gr/

XΘΕΣ H ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΑΧΘΗΚΕ ΑΝΟΙΚΤΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ