Τελευταία Νέα

Tuesday, 01/23/18, 04:50Σε αναστολή η διδασκαλία της ισπανικής γλώσσας

Δημοσιεύτηκε:

10:51 πμ Δεκέμβριος 9th, 2014

spanish

Μπορεί να έχει ενταχθεί στα ωρολόγια προγράμματα αλλά δεν διδάσκεται

Στο περιθώριο βρίσκεται η Ισπανική Γλώσσα στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα καθώς δεν προβλέπεται η διδασκαλία της στο Λύκειο ενώ και στα Γυμνάσια η προϋπόθεση της ύπαρξης οργανικής θέσεις εκπαιδευτικούς 2ης ξένης γλώσσας ανέστειλε τη διδασκαλία της από τη στιγμή που δεν υφίσταται προσωπικό με οργανική θέση ανά την επικράτεια στον κλάδο ΠΕ40 Ισπανικής.Βέβαια στο νόμο 4186 προβλέπεται η δυνατότητα λειτουργίας τμημάτων ενίσχυσης των μαθητών της Γ Λυκείου στην Ισπανική γλώσσα στη διάρκεια του πρωινού προγράμματος. Η οργάνωση και η λειτουργία των Τμημάτων ενίσχυσης ρυθμίζονται με απόφαση του υπουργού Παιδείας.

Όσον αφορά τη διδασκαλία της Ισπανικής ως 2η ξένης γλώσσας στα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία δεν έχει καθοριστεί η διδασκαλία της ως μέρος των αναλυτικών προγραμμάτων του Δημοτικού Σχολείου. Ωστόσο, τα ιδιωτικά σχολεία μπορούν να διδάσκουν παράλληλα περισσότερες ξένες γλώσσες και να επιλέγουν ποιες και πόσες θα συμπεριλάβουν στα Ωρολόγια Προγράμματά τους. Για οποιαδήποτε παρέκκλιση από το Ωρολόγιο Πρόγραμμα κάθε τάξης σε Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο θα πρέπει να υπάρχει έγκριση από το ΙΕΠ.

Καλόγηρος Βασίλειος
newsbeast.gr
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακό στo Διεθνές Εμπόριο και τη Ναυτιλιακή Διοίκηση αναγνωρισμένο από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. Πανεπιστήμιο FREDERICK
          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας ΕΚΠΑ για την Πιστοποίηση Παιδαγωγικής Επάρκειας

Τα μέλη της Συνέλευσης του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού ...

Μοιράσου!