Δευτέρα, 26/07/2021, 00:56


Home / HEADER-NEWS / Όλες οι τροπολογίες ΥΠΑΙΘ που κατατέθηκαν και αφορούν αναπληρωτές, μεταθέσεις, αποσπάσεις, φοιτητές, μετεγγραφές, πιστοποιητικά πληροφορικής

Όλες οι τροπολογίες ΥΠΑΙΘ που κατατέθηκαν και αφορούν αναπληρωτές, μεταθέσεις, αποσπάσεις, φοιτητές, μετεγγραφές, πιστοποιητικά πληροφορικής

Δημοσιεύτηκε: 9:15 πμ Δεκέμβριος 21st, 2014  


vouli

Πλήθος Τροπολογιών κατέθεσε ο Υπουργός Παιδείας για να ψηφισθούν στη Βουλή, στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας «Ίδρυση Παρατηρητηρίου Άνοιας, βελτίωση Περιγεννητικής Φροντίδας και ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας».

Οι Τροπολογίες που θα επανακατατεθούν για τεχνικούς λόγους(εκπρόθεσμη κατάθεση) τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014 είναι οι εξής:

α) Τροπολογία η οποία προβλέπει πως οι διατάξεις των Μεταθέσεων ισχύουν και για όσους εκπαιδευτικούς έχουν συνάψει Σύμφωνο Συμβίωσης.

β) Τροπολογία με την οποία oι υποψήφιοι για τους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων στην περίπτωση που η κτήση του πτυχίου πραγματοποιήθηκε στην ίδια εξεταστική περίοδο (εξεταστική χειμερινού, εαρινού ή Σεπτεμβρίου) προηγείται στην κατάταξη ο υποψήφιος ανάλογα με το βαθμό του πτυχίου, μετά η βαθμολογία τους σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, για όσους πίνακες αυτή λαμβάνεται υπόψη και τέλος σε περίπτωση ισοψηφίας ο χρόνος κτήσης πτυχίου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

γ) Τροπολογία με την οποία οι  εκπαιδευτικοί- σύζυγοι κληρικών παίρνουν κατά προτεραιότητα Απόσπαση, όπως ισχύει και με τους συζύγους Πανεπιστημιακών και Καθηγητών Τ.Ε.Ι.

δ) Τροπολογία σύμφωνα με την οποία κάθε φοιτητής για το ακαδημαϊκό έτος 2014-15 δικαιούται να εξεταστεί μετά το πέρας του χειμερινού εξαμήνου σε όλα τα μαθήματα που διδάχθηκε σε προηγούμενα χρόνια.

ε) Τροπολογία η οποία επιτρέπει τη μετεγγραφή πρωτοετών φοιτητών που ανήκουν στην κατηγορία ατόμων ειδικών αναγκών επειδή έχουν κινητικά προβλήματα οφειλόμενα σε αναπηρία 67% και άνω και αποδεικνύεται με πιστοποιητικά αναπηρίας του οικείου ΚΕΠΑ και για το ακαδημαικό έτος 2014-15, επιτρέπει τη μετεγγραφή σε αντίστοιχο τμήμα του ίδιου ΑΕΙ που εδρεύουν σε διαφορετικές πόλεις της ίδιας Περιφέρειας για τους φοιτητές που μετά την υποβολή της αίτησης , έχουν συμπεριληφθεί στους πίνακες των μετεγγραφόμενων. στ) Τροπολογία σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η ίδρυση τμημάτων Τουρισμού στα Πανεπιστήμια Αιγαίου και Κρήτης , με δίδακτρα για αλλοδαπούς.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Τέλος στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας» Ίδρυση Παρατηρητηρίου Άνοιας, βελτίωση Περιγεννητικής Φροντίδας και ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας» έχουμε και πλήθος Τροπολογιών του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με τίτλο: «Ρυθμίσεις θεμάτων Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.»

Εδώ περιλαμβάνεται και η απαράδεκτη Τροπολογία με την οποία επαναφέρεται η τριετής ισχύς των πιστοποιητικών Πληροφορικής ή γνώσης χρήσης υπολογιστών η οποία είχε καταργηθεί το καλοκαίρι με ΚΥΑ ( 

 )

Βασίλης Βούγιας

21 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις ...